r
Nosalty Logó

Francia krémes ahogy nyultanti készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Francia krémes ahogy nyultanti készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémeshez

A mázhoz

Összesen 583 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémeshez

A mázhoz

Összesen 4649 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémeshez

A mázhoz

Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 583 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3490.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 4649 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A krémeshez

  1. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle. A nyújtás előtt nézzünk ki magunknak egy tepsit a készletből, és igyekezzünk ennek megfelelő méretű lapokat sütni. Sütés előtt villával szurkáljuk meg a lapokat, így kevésbé fognak felpúposodni, de valamilyen hüvelyesből (bab, lencse) "nehezéket" is tehetünk rá: sütőpapírt tegyünk a tésztára, és erre szórjuk rá a nehezéket.
  2. Ha megsült, az egyik lapot tegyük a tepsibe. Előtte béleljük ki alufóliával, vagy sütőpapírral a tepsit úgy, hogy bőven lógjon túl a tepsi szélén, így szeletelés előtt kiemelhetjük, és szebben tudjuk majd tálalni.
  3. A tojásfehérjéket 3 kanál cukorral kemény habbá verjük.
  4. A pudingporokat kevés tejjel és a tojássárgákkal összekeverjük, majd a maradék tejet 5 ek cukorral felforraljuk, és ehhez adjuk a pudingport. Így már gyorsan be fog sűrűsödni. A tűzről levéve 1 ek zselatinport adunk hozzá, így könnyebb lesz majd szeletelni.
  5. A vaníliás krémhez apránként adjuk hozzá a tojásfehérjék felvert habját. Óvatosan forgassuk bele, majd simítsuk a tésztára. Hagyjuk hűlni.
  6. Ha kihűlt, a tejszínből és a 4 ek vízben feloldott 1 ek zselatinból kemény habot verünk (ha előtte jól lehűtjük, jobban fog sikerülni), és rátesszük a kihűlt (!) vaníliás krémre. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
  7. Az instant kávét összekeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, majd kis lángon kevergetve addig főzzük, míg a cukor felolvad. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, és kézi habverővel addig keverjük, amíg tejföl sűrűségű masszát kapunk.
  8. Gyorsan rásimítjuk a másik tésztalapra, és ha megdermedt, langyos vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Ráhelyezzük a sütinkre.
  9. Mielőtt szeletelnénk, kiemeljük az alufólia vagy sütőpapír segítségével a tepsiből, majd felszeleteljük, és tálcára helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19438
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Francia krémes ahogy nyultanti készíti
nyultanti 100 recept

Eldöntöttem, hogy házi francia krémest szeretnék sütni. Nem tudom, hány receptet olvastam el előtte, majd végül összeállt a több receptből "összeollózott", általam jónak vélt megoldás. Egy kis praktika innen, egy mázrecept onnan... Biztos, hogy nem ez az "igazi", klasszikus franciakrémes, de nekem ez lett a befutó, na és a család is igen-igen elégedett lett vele.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Hasonló képen készítem én is, szintén több helyr?l ollóztam össze a receptet. A különbség annyi, hogy én nem használok zselatinport és én fél literes Hulalát használok. Párom imádja, most lesz anyukám névnapja és evvel a sütivel fogom meglepni. Remélem sikerül.

nyultanti

A zselatinport csak a szeletelés megkönnyítéséért írta a recept, szerintem is m?ködne nélküle. Biztos sikerülni fog! :)

szzsófi

Kedves nyultatni! Megcsináltam három alkalommal ezt a süteményt. Els?re gyönyör? lett, szép magas. Következ? alkalommal, mikor csináltam, a hab és a puding összefolyt és kanalas süti lett bel?le, folyós volt nagyon a krém, gondoltam a habbal lehetett a probléma. Aztán harmadik nekifutásra teljesen ugyanazokkal a fajta hozzávalókkal, ugyanazzal a menettel csináltam meg, és az eredmény ugyanaz, mint második alkalommal :( Ugyan a hab nem folyt most bele, de megint kanalas lett. Van valami ötleted, mit?l lehet? (egyébként ízre mindig nagyon finom, de elkeserít? a látvány számomra :( )

nyultanti

Ó, de sajnálom. Nem igazán van ötletem... :( Fontos, hogy a pudingos krémmel megkent sütit jól kih?tsük, miel?tt a habot rákenjük. De más ötletem sajnos nincs. Én még nem jártam így.

szzsófi

Sajnos harmadszorra is így jártam :( Kih?lt a krém teljesen, a hab gyönyör?en "áll" a pudingos krém meg kifolyik alóla. Talán a tojásfehérje "olvad" meg? :/ Egyébként ízre isteni, meg azért elfogy, csak hát mégis..

nyultanti

A vaníliás krém forró volt, amikor beletetted a tojásfehérjét? Mert gyakorlatilag annak meg kell f?nie a vaníliás krémben, óvatosan kell belekeverni a fehérjét, amikor az még forró.

szzsófi

Csináltam így is, meg úgy is. Adok neki még egy esélyt, mert els? alkalommal gyönyör? lett, és mindent úgy csináltam (vagy ezek szerint mégsem ) de kicsit várok most :) Minden esetre ízre tökéletes :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek