Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes almatorta csokireszelékkel

Krémes almatorta csokireszelékkel
Krémes almatorta csokireszelékkel
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marton Levente receptjét a Nők Lapjában találtam. Nagyon kellemes összhatású, őszi hangulatú sütemény, garantáltan elismerő pillantásokat szerezhetünk vele.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az almás krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, 7-8 kis kockát félreteszünk, a többit az almalé felével, a fahéjjal és a kétféle cukorral 5 percig főzzük, néha megkeverjük.
  2. Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük.
  3. A félretett almakockákat hozzákeverjük, majd sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. 1 zacskó pudingport a maradék almalével simára keverünk, és az almakockákhoz öntjük. További 1 percig főzzük, majd a sütőből kivett tésztára simítjuk.
  5. A tejet a cukorral felfőzzük, a pudingport összekeverjük a tojáslikőrrel, majd a tejhez adjuk és 1 percig főzzük.
  6. Az így kapott pudingot az almatöltelékre simítjuk, és az egész tortát 2 órára betesszük a hűtőbe.
  7. Tálaláskor a csokikockákról zöldséghámozóval forgácsokat húzgálunk díszítésül a torta tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 495
elküldve: 10
receptkönyvben: 536
elkészítve: 11/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáslikőrös torta almával, habos almatorta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Wed, 2012-08-29 22:48

Párom születésnapjára készítettem el ezt a tortát, úgy, hogy dupla mennyiségű almás krémet főztem és dupla adag tésztából két lapot sütöttem. A két lap közé csak almás krémet tettem, a tetejére almás krémet, rá pedig a pudingosat, én tejszínes ízűből csináltam. Ebbe a végén kevertem egy kis cukorral kikevert vajat is, hogy krémesebb legyen, és a krémlikőr helyett habtejszínt használtam. A tetejét és oldalát tejszínhabbal vontam be még pluszban, és erre szórtam csokireszeléket.

Sajnos a finnyás ünnepeltnél nem aratott osztatlan sikert, szerinte nincs olyan hogy almatorta, csak almás sütemény és ez nem igazi torta hanem torta formájú sütemény, és bár egész finom, de legközelebb igazi tortát kér. Remélem értitek a logikát én nem :D ű

Szerintem viszont nagyon finom lett :))

szchristina
szchristina Sun, 2012-01-22 17:48

Szia!
Elkészítettem az almatortát, egész héten erre vártam, hogy mikor lesz már hétvége, hogy megsüthessem. Sajnos nekem nagy csalódás lett, de valószínűleg én szúrtam el valamit/valamiket,mert egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy vártam. Ezért lenne pár kérdésem a recepttel kapcsolatban, ami nem volt teljesen egyértelmű:
Tészta:
1. vajat vagy margarint kell használni hozzá?
2. egész tojásokat kell beletenni vagy csak sárgáját?
Én sima vajat használtam, valamint beletettem a 2 egész tojást és olyan szinten ragacsos volt, hogy keverni is alig tudtam, folyni nem folyt egyáltalán. Úgyhogy végül egy kis tejjel lazítottam fel a tésztát. De a tészta így még nem is lett rossz.
Almáskrém:
1. főzős pudingport kell használni hozzá vagy amelyik főzés nélkül készítendő?
Én a főzés nélkülit használtam a krémhez illetve a tetejére is, és a végeredmény az lett, hogy 2,5 órás hűlés után is szétfolyt az egész, szeletelni sem tudtam.
Nagyon megköszönném, ha megválaszolnád nekem, mit rontottam el, mert imádom az almát és ez tényleg egy nagyon jó receptnek látszik, csak szerintem én voltam valamiben balfék. :-(((
Ezeket leszámítva az íze nem rossz, bár nekem nagyon édes így, úgyhogy legközelebb csökkentem a cukor mennyiséget. :-))
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Kriszta

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-01-22 22:56

Kedves Kriszta!
Kérdéseidre a válaszaim:
1. vajjal készítettem (a hozzávalóknál is ez szerepel), ha megolvasztod a vajat biztos folyékony tésztát kapsz (de margarinnal is jónak kell lennie)
2. egész tojásokat, ha csak sárgája vagy fehérje, akkor azt külön jelezni szoktuk
3. a pudingpor főzős legyen, én Dr. Oetkert használtam (40g), mert ahogy a leírásban is írom főzni kell a többi hozzávalóval együtt
Remélem legközelebb sikerrel jársz, úgy mint a többiek, akik eddig visszajeleztek és nem szegi kedvedet ez a kudarc! Ne add fel, menni fog, minden részletre figyelj!
Várom visszajelzésed, további jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

szchristina
szchristina Sun, 2012-01-22 23:27

Kedves Mignon!
Köszönöm válaszaidat, azt hiszem hamarosan újra próbálkozom, amíg még tart az almaszezon. Most már nagyjából stimmel, mit ronthattam el, remélem a következő adag jobban fog sikerülni. :-)
Üdv, Kriszta

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-01-23 08:23

Kedves Kriszta!
Tegnap este előkerestem még az eredeti receptet, hogy leellenőrizzem az alapján is. Abban Rama sütőmargarinnal készül a tésztája, én helyettesítettem vajjal, mert azt jobban szeretjük, tehát ez biztos nem lehetett nálad a probléma! Megnéztem, és nem írja az eredeti recept sem, hogy meg kellene olvasztani (ezt tegnapi tanácsomból tehát törölném!), hanem a kicsit lágy vajat/margarint kézi mixerrel dolgozzuk hozzá a többi hozzávalóhoz. Nem emlékszem már, hogy így milyen lesz a tészta állaga, de a hozzávalók alapján nem folyós, inkább massza.
Remélem így már minden rendben lesz a készítésekor!
Üdv:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Fri, 2011-11-11 22:41

Köszönöm a sok pozitív visszajelzést, nagyon örülök nekik!
További jó sütés-főzést mindenkinek!
Mignon

orsika05
orsika05 Wed, 2011-10-26 21:38

nem is gondoltuk volna, hogy ennyire finom lesz! köszi a receptet!!!

Ajon
Ajon Mon, 2011-10-24 17:46

Engem meglepett, hogy az almapucolást leszámítva nagyon gyorsan elkészült a torta és az anti-gyümölcsös lányomnak ízlett a legjobban:) Köszönöm!

orsika05
orsika05 Sun, 2011-10-16 15:45

A hétvégén mi is kipróbáltuk annyi változtatással, hogy mivel nem volt itthon tojáslikőr, csokilikőrrel helyettesítettük. Nagyon finom lett (így is)!!! Köszi a receptet! :)

Emszike27
Emszike / Emszike27 Thu, 2011-10-06 10:25

Én már meg is sütöttem, mivel almaszezon van:) Egy kicsit változtattam a recepten de így is finom lett. A tojáslikőrt kihagytam helyette egy kis tejfölt használtam, illetve tejszínes pudingot raktam a tetejére. Legközelebb is sütök de a kitétel, hogy a tetejére dupla adagú pudingos krém kerüljön...a pudingból sosem elég...:D:D:D...

mignon
Mignon / mignon Thu, 2011-09-29 13:21

Sziasztok!
Örülök, hogy így megtetszett nektek is a recept és a fotó is! :)
Hasonlóan voltam vele én is, mikor rábukkantam az újságban! :) Ahogy mottómban írtam, akkor jó egy recept, ha elolvasod és alig várod hogy elkészíthesd!! Na ez pont egy ilyen volt!!
Éva! A 26-os tortaforma, határeset... mivel a 22-esben sem lett túl magas, szerintem abban már nagyon vékony lenne. De egy próbát megér! :) Az íze biztos nem okoz majd csalódást! :)
Jó sütést mindenkinek, szép napot nektek:
Mignon

almamag
almamag Thu, 2011-09-29 09:37

Hű-ha! Ez nagyon jó ! Elmentettem, megsütöm.
Nekem az a bajom ezekkel a receptekkel, hogy annyira jó lenne egyből megkóstolni. :-) Nem tudom, ti nem így vagytok vele??? Főleg, ha ennyira guszta képet csatolnak hozzá....
Szép napot mindenkinek!

szosa2
szosa2 Thu, 2011-09-29 07:48

Szia

Szerinted ez az adag egy 26-os kapcsos tortaformában kivitelezhető?
Üdv.:Éva

Agi-ca
Agi-ca Thu, 2011-09-29 06:11

Nagyon guszta! Koszi, hogy megosztottad ezt a kulonleges receptet. Mentve es a napokban tuti el lesz keszitve.

564
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 tk
tojás 2 db
alma 70 dkg
almalé 1.5 dl
fahéj 0.5 tk
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
cukor 7 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojáslikőr 1 dl
csokoládéforgács 2 ek