Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos grissini

Kovászos grissini
Kovászos grissini
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Torma kovászos tésztáját olvasva előkaptam a másfél hónapja a hűtőben felejtett "kétes" külsejű Józsi kovászomat, ami fele tk. rozs, fele tk. tönköly kovász, melyet most csak tönkölyliszttel etettem meg, és bíztam benne erősen, hogy lesz még belőle valami. Annyira finom lett ez a grissini, hogy majdnem mindet felfaltam egy ültő helyemben. Kívül ropogós, belül levegős, kissé savanykás, fűszeres ízzel. Jó ideig nem merem majd elkészíteni, mert erős lelkiismeret furdalásom van a mai nap miatt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverőtálban az összes anyagot összegyúrjuk (nokedli tészta sűrűségű lesz), majd letakarva langyos helyre tesszük érlelődni. (Mivel másfél hónapja nem használtam a kovászom, így én 5 órán át kelesztettem a tésztát, míg több mint duplájára nőtt).
  2. A megkelt tésztát vastagon kilisztezett deszkára borítjuk, nagyjából 10 cm-es hengerré görgetjük.
  3. Éles késsel kb. 1 cm-es csíkokat vágunk le a tésztából, és óvatosan a lisztezett felületen hengerré sodorjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 13-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 838
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudacska, olasz ropogós, kovászos sós

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-04-09 10:53

Jót nevettem a szövegeden ;D Nagyon ropogtatnivalónak néznek ki a grissinik! T:) A citromlé mire jó?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-04-09 15:22

Én szeretem használni kelt tésztába, akár kenyérbe, süteményekhez. Először is mert citrom függő vagyok. Egyébként pedig segít levegősebbé válnia a tésztát. Finomabb, mintha ecetet használnék. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-04-10 02:46

Köszi a gyors infot Vasska :) Ezt megjegyeztem, hasznos :) Pár éve én is rengeteg citromot hasznalok a konyhaban. A salatakat is legtobbszor citrom, mez, zoldfuszerrel keverem....
Eszrevetted, hogy a langossal is egyszerre jottunk ki???? Legkozelebb torta lesz a ferjemmel??? Na, az bizony nem valoszinu...;) T

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-04-10 06:52

Húzzatok bele, mert hétvégén mi tortázunk. Hátha te is meg tudod fűzni a férjedet. Gyakorlatilag, ha belegondolsz, mióta receptet raksz fel, végig szinte egyre jár az agyunk. A héten még nem dolgozom, most kekszeket fogok sütni. Üdv: Vass

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-04-09 15:24

Hú nagyon jó, feltétlenül próbáld ki. Kicsit macerásabb, mert lágy, ezért óvatosan kell sedergetni, de nagyon megéri, mert piszok finom. Képzelheted, ha a gyerekem is megdicsérte. Üdv: Évi néni

226
kovász 10 dkg
finomliszt 25 dkg
kefir 0.5 dl
ásványvíz 1 dl
olívaolaj 3 ek
méz 1 teáskanál
1 tk
citromlé 1 tk
kakukkfű 1 tk
bazsalikom 1 tk