Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos citromos-kakukkfüves tészta

Kovászos citromos-kakukkfüves tészta
Kovászos citromos-kakukkfüves tészta
32 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt szándékom ma tésztát gyúrni, mégis rászántam magam, mert egy kedves ismerősömnek etettem kovászt, hogy ő is tudja tésztához használni, de sajnos nem sikerült a randink. Nem szerettem volna, ha a kovász tönkremegy, tekintve, hogy kétfélét is készítettem, így nekiálltam a gyúrásnak. Háromféle tésztát is készítettem. Finom ebédek válnak majd belőle. Nagyon izgalmas íze lett a tésztának.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, míg ruganyos, fényes, sima, selymes tésztát kapunk, melyet fél órára hűtőbe teszünk fóliába csavarva pihentetni.
  2. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 3 cm széles, 40 cm hosszú pappardelle formára vágjuk.
  3. Főzhetjük frissen 2 perc alatt, de kiszárítva dobozban hosszabb ideig tárolható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

kovászos citromos-kakukkfüves-borsos tészta, fűszeres tésztarecept, házi pappardelle

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-10-05 09:10

Ez látszatra is izgalmas, Vass! Én a napokban egy rozsosat gyúrtam; 2 részletben ettük: egyszer tésztát (pirított gomba, avokádó, sajt, tejföl petri), a maradék ment az ázsiai levesbe (megszárítottam vékony, széles csíkokban és fõzés elõtt összetörtem falatnyi darabokra)-úgy dobtam a majdnem kész levesbe! Mmmmm fincsi volt! Kellemes hétvégét, Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-10-05 17:40

Látod, rozsost még nem próbáltam. A kovász rozsos? Mert az most nincs nekem, de ha azt mondod, akkor csinálok egy gyors írós rozskovászt és kipróbálom. Jó pihenést! Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-10-06 05:41

Igen, ROZSKA, a rozsos kovászom. Így készült a tészta: 1 bögre fehér liszt, fél bögre TK liszt, fél bögre rozskovasz, 1 tojás, 0,75 dl viz, esteleg 1 ek olívaolaj, vagy szőlőmagolaj...inkább az utóbbira kaptam rá... :)
Bármelyik kovaszodat be tudod aktiválni rozsosra egy pár etetéssel!
A tk liszttel, rozzsal kevésbé képlékeny a tészta, de a rostok és vitaminok miatt egészségesebb. Nekem nagyon ízlett! Remélem pihensz egy kicsit? Puszillak, T:)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-07 00:12

Jót derültem, amikor a blogodon olvastam, hogy íróval kented le a pogi tetejét! Tényleg író mániás lettél :PPP A pogit majd en is kiprobalom Tang Zong-al!!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-10-04 21:09

Nagyon remélem, még nem főztem meg, hanem eltettem magamnak meglepinek. De csak szárazon mindig rágok belőle egy kicsit és úgy is nagyon jó. Szép hétvégét. Üdv: Évi néni

313
kovász 26 dkg
tojás 2 db
kakukkfű 2 ek
bors 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
himalája só 2 kk
olívaolaj 1 ek
tönkölybúza liszt 35 dkg