r
Nosalty Logó

Házi tészta helena konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
helena26
Házi tészta helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval és a vízzel jól összegyúrjuk.
  2. Rugalmas tésztát kapunk, amit két részre osztunk.
  3. Külön-külön kinyújtjuk, felvágjuk, és hosszú metéltre vágjuk.
  4. Nagy fazékban felteszünk vizet forralni 1 kk sóval.
  5. A tésztát szitán átrázzuk, hogy a fölösleges liszt kiszóródjon, majd a lobogó vízbe öntjük és elkeverjük.
  6. Pár perc alatt megfő a tészta, feljön a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük.
  7. Majd leszűrjük, zsírt teszünk rá és átrázzuk, hogy mindenhová jusson a zsírból, hogy ne ragadjon össze.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3719
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 06.

Ajánló

A vizet szükség szerint adagolva öntsük a liszthez, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A fiam diós tésztát szeretett volna. Igaz, pizzát sütöttem, meg rakott krumplit, de mit nem teszünk meg a gyerekeinkért? Gyorsan elő a liszttel, és pár perc alatt már készen is volt a tészta. Szeretek tésztát készíteni, ilyenkor édesanyám jut az eszembe, ahogy Ő készítette és gyúrta a tésztát. Egy kis nosztalgia is jólesik! A házi tésztának nincs mása, és sokkal olcsóbb, mint az üzleti. A tojás nélküli tésztát túrós, diós, krumplis, káposztás és mákos tésztának gyúrom, sokkal finomabb így a tészta. Csakis a levestésztába teszek tojást. Ezt édesanyámtól tanultam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...