r
Nosalty Logó

Áfonyás pudingos kalács

Zsuzsamama56
Áfonyás pudingos kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

934
Kalória
21.5g
Fehérje
156.6g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
110.8g
Víz
198.5g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
35g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    313.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint. Alaposan kidagasztjuk géppel. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 egyenlő részre vágjuk. Csinos kis bucikat formázunk, szaknyelven slájfoljuk, balról jobbra lenyomva a tenyerünket az asztallapjára. Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.
  3. Addig elkészítjük a tölteléket. Az áfonyát megmossuk, és kissé lecsepegtetjük, a cukorral megpároljuk kevés citrommal meglocsolva. A pudingot a cukorral az előírásnak megfelelően 4 dl tejjel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, az áfonyával összekeverjük, és kihűtjük a hűtőben. Az egyik cipót 2 mm vastag téglalapra nyújtjuk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.
  4. A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek. áfonyás pudingot, de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re, mert akkor nem fog összeragadni a tészta. A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.
  5. Egy éles késsel kb. 1 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt, és nem kerül alulra a csíkok vége. Megkenhetjük tojásfehérjével, mert akkor jobban tapad. A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy a csíkok végei alulra kerüljenek. A kalács két végét összedugjuk. Kicsit becsípjük, nehogy szétnyíljon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, és hagyjuk még 30 percet kelni. Lekenjük 1 tojás sárgájával.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk. Ebből a mennyiségből 2 kalácska lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24

Csodálatos reggelire egy finom teával vagy bármilyen meleg itallal.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek