Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás pudingos kalács

Áfonyás pudingos kalács
Áfonyás pudingos kalács
37 perc / előkészület: 12 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos reggelire egy finom teával vagy bármilyen meleg itallal.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint. Alaposan kidagasztjuk géppel. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 egyenlő részre vágjuk. Csinos kis bucikat formázunk, szaknyelven slájfoljuk, balról jobbra lenyomva a tenyerünket az asztallapjára. Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.
  3. Addig elkészítjük a tölteléket. Az áfonyát megmossuk, és kissé lecsepegtetjük, a cukorral megpároljuk kevés citrommal meglocsolva. A pudingot a cukorral az előírásnak megfelelően 4 dl tejjel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, az áfonyával összekeverjük, és kihűtjük a hűtőben. Az egyik cipót 2 mm vastag téglalapra nyújtjuk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.
  4. A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek. áfonyás pudingot, de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re, mert akkor nem fog összeragadni a tészta. A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.
  5. Egy éles késsel kb. 1 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt, és nem kerül alulra a csíkok vége. Megkenhetjük tojásfehérjével, mert akkor jobban tapad. A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy a csíkok végei alulra kerüljenek. A kalács két végét összedugjuk. Kicsit becsípjük, nehogy szétnyíljon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, és hagyjuk még 30 percet kelni. Lekenjük 1 tojás sárgájával.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk. Ebből a mennyiségből 2 kalácska lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 217
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

pudingos kalács, áfonyás kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

934
finomliszt 25 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 1 dl
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
margarin 4 dkg
1 csipet
áfonya 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromlé 1 ek
tojássárgája 1 db