r
Nosalty Logó

Kossuth kifli

NS
Kossuth kifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

939
Kalória
24.9g
Fehérje
112.2g
Szénhidrát
44.8g
Zsír
111.1g
Víz
254.6g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
74.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3755 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 939 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5498.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 3755 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd közepesen meleg sütőben pár perc alatt szőkére sütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjanak ki a kiflik.
  2. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk.
  3. Ezzel a tejjel locsoljuk meg a kiflikarikákat (hasonlóan a mákosguba készítésénél). Óvatosan tegyük ezt, mert az se jó ha eláztatjuk a kiflit és tacsakos lesz, de az sem, ha száraz marad. (Ha túl soknak találjuk a tejet, akkor ne öntsük rá mindet.)
  4. A tojásokat szétválasztjuk.
  5. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal kifehéredésig habosítjuk. Majd hozzáadjuk a tejfölt, a darált diót és belekeverjük az áztatott kifliket.
  6. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük óvatos, nagy mozdulatokkal (úgy, hogy ne törjük össze a habot).
  7. Kivajazott jénaiba öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük. (A recept szerint gőzteres sütő a legjobb erre, mert akkor biztosan nem szárad ki sütés közben.) Akkor van készen, ha a teteje megpirult és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, hogy túl ne süljön, ki ne száradjon. (Ezt villával ellenőrizhetjük, de anélkül tegyük, hogy a sütőt túl gyakran nyitogatnánk.)
  8. Angolkrémmel vagy vaníliasodóval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nemrégiben a Bock Bisztróban vacsoráztunk. Minden fogás igazán remek volt, de a desszert tette fel az i-re a pontot: Kossuth kifli angolkrémmel. Az interneten meg is találtam Bíró Lajos, a bisztró híres séfjének receptjét, amit nemrégiben ki is próbáltam. Isteni lett!   Másnap újramelegítve is ugyanolyan finom volt, talán még finomabb is, mert a széle kicsit megsült, karamellizálódott.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...