r
Nosalty Logó

Rumos-szilvás rakott kifli

NS
Rumos-szilvás rakott kifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

696
Kalória
14g
Fehérje
95.6g
Szénhidrát
27g
Zsír
91.5g
Víz
54.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
21.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4743.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1881 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    366.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 2783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A kifliket vékony (2-3mm) karikára vágjuk.
  2. 2,5 dl langyos tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük, és óvatosan rálocsoljuk a kiflikarikákra úgy, hogy mindenhova jusson, majd átforgatjuk lazán, kézzel.
  3. A tejfölt és a maradék tejet 1ek porcukorral és a vaníliás krémporral jó habosra kikeverjük (kb 3 perc géppel).
  4. A szilvalekvárt a rum aromával és kevés vízzel sűrű, de könnyen kenhető állagúra kikeverjük, ha darabos, akkor botmixerrel simára mixeljük.
  5. Rétegezzük az összetevőket a következő módon: kifli-vaníliakrém-kifli-rumos szilvalekvár-kifli- vaníliakrém (én egy 22x22cm-es műanyag edénybe raktam össze).
  6. Majd a tetejét megszórjuk porcukros darált mákkal.
  7. Egy éjszakán át hűtőben hagyjuk állni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

A gőzgombóc inspirálta, viszont ehhez nem kell semmilyen rutin vagy szaktudás .. pik-pak megvan, és garantált a sikere :)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek