r
Nosalty Logó

Könnyű rétes

Márti
Könnyű rétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A mákos töltelékhez

815
Kalória
24.5g
Fehérje
94.9g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
99.5g
Víz
99.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
45g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 6536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    313.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12927.7 g
  • Cink
    1326 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    4457 mg
  • Vas
    1035 mg
  • Magnézium
    1095 mg
  • Foszfor
    4191 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    55 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    759.3 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 6536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.6 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 30 dkg lisztet a tojással és a tejföllel, pici sóval összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A 10 dkg lisztet a zsírral elmorzsoljuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és a zsíros lisztet rámorzsoljuk. Összetekerjük, mint a beiglit, és megint hidegre tesszük fél órára. Ezt ismételjük még kétszer, majd négy részre vágjuk, és egészen vékonyra nyújtjuk.
  4. Amíg a tészta pihen, addig elkészíthetjük a töltelékeket.
  5. A túrót a cukorral és a tojások sárgájával elkeverjük, majd a citrom héját belereszeljük.
  6. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a túróba keverjük azt is. Ízlés szerinti mennyiségű mazsolát teszünk bele.
  7. A máktöltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral, és a darált mákot belekeverjük. Hagyjuk hűlni. Ha nagyon híg a töltelék, 1-2 kanál búzadarát keverünk bele, ez felszívja a nedvességet. Ha mazsolát teszünk a mákba, azt belekeverjük, a meggyet csak a tésztán szórjuk a mákra.
  8. A vékonyra nyújtott tésztákat megtöltjük, feltekerjük, papírral bélelt tepsibe fektetjük.
  9. Kenhetjük a tetejüket egy egész felvert tojással vagy olvasztott vajjal, majd aranybarnára megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon régen készítettem utoljára ezt a rétest, és mostanában a tévében láttam hasonló recepteket. Nagyon fínom, inkább a tiroli réteshez hasonlít, mert nem lesz olyan réteges a tésztája.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...