r
Nosalty Logó

Zalai kelt rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Zalai kelt rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenőmasszához és a kenéshez

A töltelékhez

Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenőmasszához és a kenéshez

A töltelékhez

Összesen 9516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenőmasszához és a kenéshez

A töltelékhez

Összesen 357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    558.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    241 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10986.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    3993 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1221 mg
  • Foszfor
    3844 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1009.4 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3418 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 9516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenőmasszához és a kenéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, sót és a 2 dlélesztős tejet.
  2. Majd a többi tejet fokozatosan adagolva -szükség szerint- bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha az edény falától elválik, és összeszedi magát a tészta.
  3. Előmelegített, lisztezett deszkán két gombóc tésztát készítünk, egymástól kicsit távolabb tesszük, hogy a kelés során ne érjenek össze. Jól betakarjuk, és meleg helyen kb. fél óra alatt megkelesztjük.
  4. Ezalatt a tepsit jól kikenjük az olvasztott margarinnal. A megkelt tésztát egy abroszon négyzet alakúra kihúzzuk (ha egy-két helyen kiszakadna, nem számít).
  5. Ezután megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a cukros mákkal, a meleg vízben áztatott fele mazsolával, és ízlés szerint reszelt citromhéjjal, végül meglocsoljuk a fele kenőmasszával.
  6. Az abrosz segítségével feltekerjük, és óvatosan kanyarba a tepsibe helyezzük. A másik tésztával ugyanígy járunk el, de a tepsibe ellenkezőleg tesszük be, megkenjük az olvasztott margarinnal bőven úgy, hogy a rudak közé is jusson belőle.
  7. Előmelegített sütőben erős lángon 15 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőt, és további 10 percig sütjük, végül ismét csökkentjük a hőt, és még 5 percig sütjük, közben többször ellenőrizzük, nehogy megégjen.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk, fóliával letakarva napokig friss marad, persze ha marad belőle (az én sütőmben így vált be a sütés).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x40x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 759
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 130197
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Ajánló

Tepsiméret 40 x 40 cm-es, kicsit magasabb falú 4 cm-es. A készítéssel kapcsolatos további képeket találsz a "képgalériában a süteményeknél" Katharosz Konyhája oldalamon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zalai kelt rétes
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon finom, régi jól bevált receptem, mivel a családom nem szereti a bejglit, ezért ünnepek alkalmával ezt szoktam készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A kenőmasszához és a kenéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek