Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagos kelkáposztaleves

Köménymagos kelkáposztaleves
Köménymagos kelkáposztaleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen, nyáron el lehet készíteni, de tavasszal alig várom az új kelkáposztát, mert valahogy akkor az igazi. Felvidéken még szoktak mindehhez még 1-2 marék rizst is tenni.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Igazi magyar jellegű étel - ízhatása felülmúlhatatlan, persze szeretni kell. Igazán laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát negyedeljük, a torzsáját kivágjuk - a vastagabb levelek erét is-, és daraboljuk. A megtisztított répát karikára, a krumplit kockákra szeleteljük. Mindezeket 1,5-2 l vízbe odatesszük főzni, és belenyomjuk a fokhagymákat is. Sózzuk, borsozzuk, a köménymagot is beletesszük. Nem baj, ha víz nem lepi el, mert főzés közben a káposzta összeesik.
  2. Rántást készítünk, melybe még az őrölt köménymagot is belepirítjuk.
  3. Ha a leves majdnem kész, berántjuk, és belekarikázzuk a lecsókolbászt. Ha kell, még utána ízesítjük. Felfőzzük, és kész. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

köménymagos kelkáposztaleves krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
kelkáposzta 1 db
sárgarépa 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 4 közepes db
őrölt fűszerkömény 4 kávéskanál
lecsókolbász 20 dkg
víz 2 l
napraforgó olaj 3 ek
disznózsír 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
fűszerpaprika 3 kk