Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kölestorta Bernadett konyhájából

Kölestorta Bernadett konyhájából
Kölestorta Bernadett konyhájából
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam ezt a receptet, imádok mindent, ami kölesből készül. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest kb. 4 dl vízben megfőzzük.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a lekvár felét, a tojássárgáját és a feldarabolt mazsolát. A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, majd a masszába forgatjuk.
  3. Egy kb. 24 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. A tetejére rákenjük a maradék lekvárt.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Miután megsült, megvárjuk, míg kihűl, melegen nem lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 966
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kölesből készült mazsolás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

358
köles 20 dkg
sovány túró 25 dkg
mazsola 5 dkg
tojás 1 db
cukormentes lekvár 20 dkg
víz 4 dl