r
Nosalty Logó

Kolbászos lencsefőzelék HK konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mi van itthon
Kolbászos lencsefőzelék HK konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3127 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 782 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7040.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    5180 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1934 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3127 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét alaposan átmossuk és hideg vízbe egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi.
  3. Beletesszük a kolbászkarikákat és a babérleveleket is és fedő alatt puhára főzzük.
  4. Sózzuk, beleteszünk egy kevés cukrot és egy kanál ecetet is. Ha a lencse megpuhult, akkor készítünk egy hagymás-paprikás rántást és berántjuk a főzeléket.
  5. Forralunk rajta egyet, belekeverünk még egy fél doboz tejfölt és tálalhatjuk.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 143237
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos lencsefőzelék HK konyhájából
Mi van itthon 92 recept

Ha szilveszter, akkor lencsefőzelék. De akkor is jöhet, ha nincs szilveszter :) Gyakrabban kellene lencsét fogyasztani, mert sok benne a kálium, a vas és a cink. Továbbá az A-vitamin és esszenciális aminosavak, amit a szervezetünk magától nem tud előállítani. És nagyon finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...