r
Nosalty Logó

Kólás-kókuszkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 721 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5762 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 259 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 721 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4573.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.7 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 5762 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 259 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kólával.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
  3. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, kifordítjuk egy deszkára, lehúzzuk a papírt a tésztáról, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a lisztet, tojássárgákat, 5 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel. Rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felfőzzük, besűrítjük. Kihűtjük, közben hozzáadjuk a kókuszt.
  6. A többi (10 dkg) porcukrot krémesre keverjük a margarinnal, és végül belekeverjük a kihűlt krémbe. A tésztára simítjuk.
  7. A mázhoz valókat csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük, besűrítjük. A tűzről levéve, kevergetve langymelegre hűtjük, majd óvatosan szétkenjük a krém tetején.
  8. 1-2 órára hűtőbe tesszük, de másnap még finomabb.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 157609
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet egy kislánytól kaptam, aki egyszer megkínált az anyukája sütijével. Nagyon ízlett, és azonnal kértem a receptjét. Csupán három évet kellet várnom a hőn áhított papírra, de végül megszereztem. Meg is sütöttem az első adandó alkalommal ezt a kiváló sütit. A kóla íze nemigen érződik rajta, inkább csak érdekes, zselés-csillogós külsőt ad a máznak. Így azoknak is nyugodtan ajánlhatom, akik nincsenek oda ezért az üdítőért.

Hozzászólások

Gabys

Hát ez megfogott kedves Fahéj:)) Szép is, jól is hangzik, a kólaimádó kiscsapatomnak elkészítem. és még 3 évet sem kell várniuk:) Köszi, Gabi

Fahéj

:) Nem nehéz, és nagyon finom. Nálunk kicsit vonakodva fogadták, hogy mi ez az újítás már megint sütiügyben... De aztán nagy sütizés lett bel?le, és úgy elfogyott, mint a csuda! Szerintem ez nálatok se lesz másképp. :)) Üdv: Fahéj

Gabys

Ma kólás csirkét sütöttem ebédre. Ne tudd +, hogy lestek rám, mikor közöltem:))) Ezzel a sütivel biztos újabb meglepit okozok. Nálunk is van id?nként vonakodás....aztán nagy falatozás. Meg vagyok nyugodva:))) Szép estét:) Gabi

Fahéj

Kólás csirke??? :O Fenn van a Nosaltyn?

Gabys

Jujjjjjj, a szokásos tévedés:) A válasz/recept fent...

Csámpai Orsi

Tettszik!!

Fahéj

Örülök! :)

Gabys

nagyjából... az enyém: fels? csirkecombok b?r nélkül, (családi mennyiség) másfél deci pepsi cola, 2 ek. ketchup, pici só, csirkef?szersó, jó nagy ek. méz, (nem baj ha picit lefolyik) frissen ?rölt bors, kevés fokhagyma granulátum 2-3 ek. olaj. A cuccost jénaiban, vagy tepsiben összekevered, kóstold meg, ha úgy ítéled meg, még f?szerezheted ízlésed szerint. Beleteszed a letisztított, kicsontozott csirkecombokat, 1 éjszaka h?t?ben. Nem fogja teljesen befedni a pác, de érdemes úgy id?zíteni, hogy a húst meg tudd forgatni 1x. Másnap az egészet lefedve megsütöd. 200 fok kb. 1 óra. Utána a fóliát leszeded, picit megpirítod és készen van:) Nagyon finom, különleges íze van. Olyan kínais:)))

Fahéj

Nagyon köszi!!! :) Tetszik. Tényleg olyan pikáns lehet. Kipróbálásra ítélve! :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Hát ezt is meg kell csinálnom.....Nagyon jól hangzik a neve.Ezt is te találtad ki?Istenien néz ki!Hamarosan megcsinálom,köszönet érte! Szép napot! petrezselyem

Fahéj

Nem, ezt úgy kaptam. :) De annyit azért változtattam rajta, hogy a kókuszos krémben kiváltottam a pudingport liszttel. Lehet, hogy majd a tetején is kiváltom, ha legközelebb készítem. Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

páró gyuláné

Ma megsütöm, imádom a kókuszos sütiket!Köszönet a receptért!

Fahéj

Akkor ezt is szeretni fogod! Remélem legalábbis... :) Üdv: Fahéj

Gabys

Tegnap este elkészítettem. Mára a fele van csak a h?t?ben. Azt hiszem többet nem is kell mondanom:) Köszönöm ! Gabi

Fahéj

Ez igazán jó hír! :) Egészségetekre! Szép hétvégét! Fahéj

Törölt felhasználó

Szia! ma megsütöttem , nagyon jól sikerült,szinte el is fogyott, imádták a vendégeim. lehetne egy kérésem , a krém leírásnál a vaníliás cukrot és porcukrot írod hozzávalónak ,és az 5 ös pontban azt ugye fel is használom :" a cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejjel."de közben a 6-nál "6. A porcukrot krémesre keverjük a margarinnal", akkor a vaníliás cukorral és a tejjel melyik cukrot és mennyit kell pontosan mert azt találomra raktam bele Kristálycukrot, mert ott csak sima cukrot írsz de a hozzávalóknál meg nincs írva. Köszönöm el?re is csak azért szeretném tudni , mert lehet legközelebb nem találom el az árányt.

Fahéj

Kedves Barnianyu! H?, jó, hogy szóltál, itt tényleg zagyvára sikeredett a leírás. Ki is javítottam. A f?z?s krémbe csak 5 dkg cukor kell, az mindegy, hogy milyen, úgyis elolvad. A margarinba meg a megmaradt 10 dkg kell, de ahhoz mindenképpen porcukor. Elnézést érte! Legközelebb így már nem lesz gond. Ahogy a leírásodból kivettem, te akkor több cukorral készítetted. Ha szeretitek, hogy édesebb a süti, akkor úgy is lehet készíteni, hogy mind a 15 dkg cukrot a margarinhoz adod, és a f?z?s krémbe plusz beleteszel 1-2 ek kristálycukrot. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a választ! igen több cukorral csináltam így ,de szerencsére azért finom lett . még kezd? vagyok , aztán nem voltam biztos a dologban :) de így jobb ha tudom a biztos adagolást :) hétvégén megint meg kell sütnöm mert ezt kérte mindenki újra! Szép estét neked!

Marcsi0224

Ma megsütöttem,nagyon finom!!!!

Fahéj

Jaj de jóóó! :)) Örülök. :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon gyors segítség kellene. :) Mindenhol kerestem ezt a receptet, ez a legszebb kép róla, de az sehogy se fér az agyamba, hogy ebbe tényleg semmi zsiradék nem kell? Se olaj, se margarin, se zsír? (a tésztába) Nagyon megköszönném, ha válaszolnátok miel?bb!

Fahéj

Gyors válasz: nem kell!!! Mert ez egy piskóta, abba se kell, pontosabban egy vizes piskóta, de víz helyett kólával készítve. Nagyon finom puha! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm! Nem is reméltem ilyen gyors választ. Most állok neki sütni. :) így már világos! :) kíváncsian várom, milyen lesz. Jónak kell lennie, mert meglepi süti lesz. :)

Fahéj

Jó is lesz!!! :) De azért majd számolj be! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Majdnem ilyen szépre sikeredett. :) a krém kicsit több tejjel készülhetett volna nálam, azt hiszem, kicsit vékonyka lett. Annyit azért módosítottam, mivel a tojásos krémeket nem szeretjük, hogy 6 deci tejben f?ztem meg 2 Oetkeres tejszín íz? pudingport 6 kanál cukorral és a kókusszal is egyet rottyantottam rajta :) Köszönöm a receptet és a segítséget! :)

Fahéj

Ügyesen megoldottad! Örülök, hogy ilyen jól sikerült. :) Üdv: Fahéj

Nóri*

Én is épp most csinálom, de megakadtam: a krémnél 2 helyen írod a cukrot (1:a liszt mellé, 2: a margarinhoz). Én már a tejes cuccba tettem, így gondolom, a margarinhoz már nem kell.. remélem, sikerül :) Majd megírom a végeredményt :)

Fahéj

Pontosan, akkor a margarinhoz már nem kell. Azóta javítottam a receptben. És ezer bocs! :)

Nóri*

Köszönöm, hogy javítottad, így már minden érthet? :) Nagyon finom lett, már el is kérte a barátn?m a receptet :)

Fahéj

Ez szuper! :) Annyiszor kerül szóba, hogy azt hiszem, hétvégén megint megsütöm. :) Üdv: Fahéj

Mtūndike

A hétvégén vendégeim voltak,és én ezzel a sütivel remekeltem (egy kicsit féltem,hogy els?re milyen lesz,de a hozzászólásokban bízva megpróbáltam). Nagyon jól sikerült és mindenkinek nagyon ízlett. Különleges és nagyon finom. Köszönöm kedves Fahéj. Üdv. Tünde

Fahéj

Kedves Tünde! Ez egy olyan süti, ami els?re sem hagyja cserben az embert! :) Nálunk s nagy sikere volt, pedig kétkedve és morgolódva fogadták, f?leg, hogy eloroztam a kólát. :)) Örülök, hogy nem csalódtál benne. Üdv:Fahéj

Törölt felhasználó

Ez a süti mennyei!!!!!!! :-) igaz h én kicsit nagyobb tepsiben sütöttem és nem lett olyan szép nagy a piskóta, viszont a krémmel és a mázzal összeállítva nagyon jól mutat.következ?re kicsit kisebb tepsibe vagy másfeles adag piskótából lesz sütve.alíg várom h a férjem is megkóstolja, szerintem Nála is tuti nyer? lesz mert szereti a kókuszt és a colát is.köszönet mégegyszer! :-)

Fahéj

Örülök, hogy tetszik. :) Sokan ócsárolják, hogy kólás meg ilyenek, de szerintem sincs vele semmi baj. További jó sütés-f?zést! Üdv: Fahéj

guminyuszi25

Kedves Fahéj! Milyen pudingot szoktál a mázhoz használni? Köszi

Fahéj

Hogy ?szinte legyek, ami van itthon. Nem kell hozzá semmilyen különleges vagy nagynev?, bármilyen jó.

guminyuszi25

Elkészítettem! Nagyon finom lett! DE! Nem kismamáknak való, mivel meg kellett szakítanom a folyamatot és a máz belekötött az edénybe, kevertem hozzá még egy kis kólát, hogy felhígítsam, de ett?l meg a tálalásnál márványszer?en megrepedt az egész! Ez esztétikai hiba, az ízét nem befolyásolta! :)

Fahéj

Legközelebb majd még tökéletesebbre sikerül! Le a kalappal mindenki el?tt, ha kisbaba mellett van energiája sütit sütni. Ilyen esetekben igazán nem számít egy kis "márványszer? repedés". Üdv: Fahéj

guminyuszi25

Kett? kicsi mellett! :) /2,5 éves, aki segít folyton és egy fél éves!/ :)

Fahéj

Aranyosak, ahogy a pici kezeikkel dolgoznak! Igaz, hogy így kicsit lassabban haladunk, de megéri. :)

guminyuszi25

Iszonyatos csatatérré tudják másodpercek alatt változtatni a konyhát, de ahogy mancsolnak, az nagyon cuki. Hamar ráérzett erre a sütire, rögtön a mázat kezdte enni, mintha a kólaimádat genetikailag kódolva lenne a gyerekekben! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek