r
Nosalty Logó

Kókusztejes mákosguba vanília sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókusztejes mákosguba vanília sodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gubához

A vanília sodóhoz

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gubához

A vanília sodóhoz

Összesen 5700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gubához

A vanília sodóhoz

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11975.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    4855 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1026 mg
  • Foszfor
    3121 mg
  • Nátrium
    2660 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.5 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    587 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 5700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A gubához

A vanília sodóhoz

Elkészítés

A gubához

  1. A kifliket felkarikázzuk (6-8 db), és egy vajjal kikent mély tálba tesszük.
  2. Fél liter kókusztejet, és fél liter 2,8% tejet, 40 g vajjal, 3 tojássárgájával és a vaníliával (ha megengedhetjük, használjuk vanília rudat, de helyettesíthetjük vanília aromával is) egy edényben felforraljuk.
  3. A kifliket megforgatjuk a felforralt és ízesített tejben, ha szaftosabban szeretjük, meglocsolhatjuk még a tetejét 2-3 kanállal.
  4. A mákot megdaráljuk a porcukorral együtt, és a tejbe áztatott kifliket megszórjuk mákkal.
  5. A kész gubát egy tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt megpirítjuk.
  6. Végül elkészítjük a vaníliasodót: 3 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, 1 ek liszttel, a vanília kivonattal. Lassan felengedjük 5 dl tejjel, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve krémmé főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18369
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy baráti beszélgetés során gyerekkorunk kedvenc, és persze ma már vicces történetei jöttek szóba. Ebből az “időutazásból” természetesen nem maradhatott ki az iskolai menza nosztalgikus megemlítése sem. Így jött az ötlet, hogy a klasszikus vasárnapi húsleves+rántott hús menü helyett, a régi iskolai menzák hangulatát idéző ételsort állítok össze, de azért, hogy valami csavar mégis legyen a történetben, ezen ételeket a mai kornak megfelelően, kicsit “újratöltve” (by Matrix) készítettem el. Az ebéd konyakos meggyleves és kókusztejes mákosguba, vanília sodóval lett.

Hozzávalók

A gubához

A vanília sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek