Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos paleo buci

Kókuszos paleo buci
Kókuszos paleo buci
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A PaleoLitánia blogról vettem az ötletet, csak én tettem még bele sót is. Fantasztikus kis találmány!!! :)

A buci kókuszillatától ne ijedezzen meg senki, mert a töpörtő, a sonka, a rántotta vagy épp a kolbász vagy bármi más szépen elnyomja, nagyon finom! :) Nem szigorú paleósoknak vagy pusztán egészségtudatosabbaknak még édes, mazsolás túrókrémmel is lehet enni olykor, isteni.

Ha meg kedvünk szottyan, bátran készítsük el édesen, sütőpapír közt kinyújtva, kakaós-édesítős kókusztejjel vagy lekvárral megkenve, és feltekerve! Pazar úgy is, igazi mindenes jolly joker tészta!

hozzávalók / 3 adag

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek szezámliszt
  • 3 ek útifűmaghéj (ez nem valami űrlény, bármelyik jobb reform- és bioboltban kapható, vagy akár interneten is lehet rendelni)
  • 2 mk szódabikarbóna
  • 2 mk citromlé
  • 5 tojás
  • 2 ek kókuszzsír
  • 0,5 dl kókusztej 1 dl vízzel felhígítva (a kókusztej el is hagyható, sima vízzel is tökéletes lesz)
  • 1 mk só

ajánlat

Sósabban szuper szendvics-alap vagy köret, édesen meg kiváló kalács, és egyéb édes tészta készíthető belőle.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszreszeléket ledaráljuk szépen, lehetőleg mák/kávédarálóval, vagy ha nincs, konyhai robotgéppel.
  2. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban elvegyítjük, és kézzel összedolgozzuk a nedves alapanyagokkal. Addig gyurkáljuk, míg jó kis homogén masszát nem kapunk. Az útifűmaghéj 1-2 percen belül jól megszívja magát nedvességgel, így gyönyörűen össze fog állni a formázható tésztácska.
  3. Ezt a masszát hat egyenlő részre osztjuk, bucikat nyomorgatunk belőle, és sütőpapírozott tepsibe rakosgatjuk őket, szellősen egymás mellé. A kobakjukat meg jól megcsíkozzuk egy késsel, hogy szép legyen a frizurájuk, ha megsültek.:)
  4. Előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 299
elküldve: 32
receptkönyvben: 333
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tejmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: perec, zsemle, hamburger-buci, croissant, pita, briós, édes leveles, bagel, kifli, burek

egyéb elnevezések

paleo buci, kókuszlisztes bucik, paleo kenyérke

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Christinke
Christinke Tue, 2015-05-26 08:20

Szia! Tegnap megsütöttem, nagyon finom lett. Én ugyan sütőport tettem bele, de olyan lett mint a képen. Az eddigi paleo kenyér kísérleteim mind a kukában landoltak. Végre egy "kenyér" ami finom. :-)

kazsmerne
kazsmerne Fri, 2015-02-13 09:06

Szia! Jól sikerültek nekem is állagra, csak a szódab. íze nagyon kiérződött, legközelebb sütőporral próbálom, mert finom volt amúgy. Köszi a receptet! :)

katyoka
katyoka Thu, 2014-09-25 09:36

Nekem tökéletes lett a bucim. Könnyed a belseje. A kókuszt nemigen tudtam ledarálni, nincs rá gépem, így a kókuszreszelék "ropogóssá" teszi a bucikat, de ez engem nem zavar. Most frissen sülve kóstoltam és egyenlőre csak lekvárral, mert a kókusz illat egyenlőre nem kívánja a kolbászt. De ki fogom próbálni sós alapként is. Amúgy féladagból 4 db kicsi buci lett, de úgy érzem elég laktató, és elég ez a méret. A tetejét nem vagdostam be, de így is picit szétnyílt a sütésnél, tehát jól néz ki.

Az biztos, hogy sokszor fog készülni ez a buci! :-)

Köszi

fulesneheni
fulesneheni Fri, 2014-02-14 18:47

Nekem is nehez, tomeny buciaim lettek mint Kedves hozzaszolonak :(
MIT rontottunk el?

kevdes
kevdes Tue, 2014-02-04 20:35

Kedves Receptgazda!

Én mindent megtettem annak érdekében, hogy olyan szép buciajim legyenek, mint neked. :-( Nehezek és tömények lettek... találkozott még valaki ezzel a problémával? Hálás lennék egy pár ötletért, mit ronthattam el
köszönöm!!!

wtfbbq
wtfbbq Sat, 2013-09-07 21:19

Itt ezek szerint nem kell szétválasztani a sárgáját és a fehérjét, mint a szezámos-lenmagos kenyérnél?

Marianne
Marianne Mon, 2013-09-02 18:29

Szia! A tojást nem lehet kihagyni vagy valamivel helyettesíteni? Például lenmagliszttel vagy több útifűmaghéjjal?

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Mon, 2013-09-02 19:20

Szia! Ahogy írtad, egész biztosan nem, mert teljesen más a kettő funkciója: a tojás nedves összetevő és összetartja, míg a másik kettő porózus. Más-más szerepük van a tésztában. Én nem hiszem, hogy ugyanolyan eredménnyel a tojást ki lehetne váltani. :(

kmary2
kmary2 Tue, 2013-06-25 10:03

Sül a sütőben! Hát kíváncsi leszek, hogy mit szól hozzá a férjem. :)

kmary2
kmary2 Tue, 2013-06-25 20:15

Tökéletesen olyan lett, mint a te képeden, tehát a recept jó!
Az egy másik dolog, hogy mi még csak most kezdünk szimpatizálni a paleoval, úgyhogy nekünk még kicsit nehéz megemészteni az ilyen "kenyereket". Viszont kimondottan nem ehetetlen! :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Tue, 2013-06-25 20:56

:) :) Ennek örülök! Ahogy mondod, át kell állni az agynak, léleknek, testnek erre, de ez a buci nekem személyes kedvencem, ha paleo-kenyérről van szó. :) Persze nem szabad egy friss falusi házi kenyérhez hasonlítgatni, de egész remek. Mondjuk én nem is eszek ilyet szerencsére, mert nem igénylem, maximum a tojáskrémemhez picikét. Amúgy meg folyamatosan kísérletezek, szóval ha akad még klassz recept, pakolom fel azonnal! ;)

jeszti2
ESztiii / jeszti2 Thu, 2013-05-23 23:54

Szia!
Az útifűmaghéjat nem lehet esteleg valami mással helyettesíteni? :)
Köszi a választ! :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Fri, 2013-05-24 00:36

Szia!:) Az útifűmaghéj azért szuper, mert mindennél jobban szívja a nedvességet, és nagyon jó ruganyos tészta állagot ad, sütés után pedig kellemesebb az eredmény: puha, nem törik és pont olyan, amilyennek lennie kell. Útifűmaghéj helyett használhatsz más maglisztet, csak akkor nem tudom, ilyen jó lesz-e a bucid.:( De bármelyik jobb reform és bioboltban kapsz, kicsit drága, viszont nagyon kiadós!:)