Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tehéntúrós zsemle

Tehéntúrós zsemle
Tehéntúrós zsemle
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom péksütemény a reggeli asztalra.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, túrót, olajat és a vízben feloldott élesztőt. Sima tésztává dagasztjuk.
  2. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni, lisztezett munkalapra borítjuk, kb. 20 cm átmérőjű lepényt formázunk, amelyet 12 cikkre vágjuk.
  3. A cikkeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel bevagdossuk, kevés liszttel megszórjuk, és letakarva meleg helyen kb. 20 percet hagyjuk kelni.
  4. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, 5 percet sütjük, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk, és további 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: édes leveles, bagel, hamburger-buci, zsemle, burek, perec, croissant, pita, briós, kifli

egyéb elnevezések

házi pékárú, vágott vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

396
kenyérliszt BL80 500 g
cukor 1 teáskanál
1 tk
tehéntúró 250 g
napraforgó olaj 2 ek
friss élesztő 42 g
víz 140 ml