r
Nosalty Logó

Kókuszos krémes Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Kókuszos krémes Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    474.4 g
  • Telített zsírsav
    294 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4686.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.2 g
  • Cukor
    661 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3451 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 9782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. (Ne rakjunk hozzá több tejet, mert a végére szépen összeáll a tészta.)
  2. A kidolgozott tésztát 5 egyforma részre osztjuk.
  3. Az egyes részeket kilisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és vajjal kikent tepsi hátlapján külön-külön megsütjük. Egy -egy lap kb. 8-9 perc alatt sül meg 180 fokos sütőben. Amíg sül az egyik lap, ki tudjuk nyújtani a következőt.
  4. A krémhez felforralunk 1 liter tejet a 28 dkg kristálycukorral.
  5. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat,a lisztet és a 3 tojássárgáját. Folytonos keverés közben a már majdnem forrásban lévő tejbe öntjük. Sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Gyakran keverjük meg, amíg hűl.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a citromhéjjal. A teljesen kihűtött krémhez keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg kókuszreszeléket is.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy vékony réteget a tetejére is kenünk. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
  8. Néhány óra múlva szeleteljük, amikor már teljesen megpuhult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 574
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 49783
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Ajánló

Ha valaki nem szereti a kókuszt, anélkül is nagyon finom. De akkor hagyjuk ki a citromhéjat is a krémből. Én legtöbbször úgy készítem, hogy a sütemény feléig sima vaníliás krémet kenek, a másik felére pedig kókuszosat. Így kétféle sütemény készül egyszerre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harminc évvel ezelőtt a könyvtárban egy régi csehszlovák szakácskönyvben találtam rá a Hamis krémes receptjére. Ebben nem volt kókusz, viszont évekig sütöttem a családnak,  a vendégeinknek és a tanítványaimnak az eredeti recept alapján készülő süteményt. Mivel ez csak három lapos volt, mindig túl gyorsan elfogyott. Azután ezt úgy orvosoltam, hogy átalakítottam ötlapos süteménnyé a receptet. A kókusz pedig idővel azért került a családi receptbe, mert nagyon szeretjük a Raffaello desszertet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...