Nosalty Logó

Kókuszos krémes Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Ezen a képen: Kókuszos krémes Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9782 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 289 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    474.4 g
  • Telített zsírsav
    294 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4686.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.2 g
  • Cukor
    661 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3451 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 9782 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. (Ne rakjunk hozzá több tejet, mert a végére szépen összeáll a tészta.)
  2. A kidolgozott tésztát 5 egyforma részre osztjuk.
  3. Az egyes részeket kilisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és vajjal kikent tepsi hátlapján külön-külön megsütjük. Egy -egy lap kb. 8-9 perc alatt sül meg 180 fokos sütőben. Amíg sül az egyik lap, ki tudjuk nyújtani a következőt.
  4. A krémhez felforralunk 1 liter tejet a 28 dkg kristálycukorral.
  5. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat,a lisztet és a 3 tojássárgáját. Folytonos keverés közben a már majdnem forrásban lévő tejbe öntjük. Sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Gyakran keverjük meg, amíg hűl.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a citromhéjjal. A teljesen kihűtött krémhez keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg kókuszreszeléket is.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy vékony réteget a tetejére is kenünk. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
  8. Néhány óra múlva szeleteljük, amikor már teljesen megpuhult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 47827
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Ajánló

Ha valaki nem szereti a kókuszt, anélkül is nagyon finom. De akkor hagyjuk ki a citromhéjat is a krémből. Én legtöbbször úgy készítem, hogy a sütemény feléig sima vaníliás krémet kenek, a másik felére pedig kókuszosat. Így kétféle sütemény készül egyszerre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harminc évvel ezelőtt a könyvtárban egy régi csehszlovák szakácskönyvben találtam rá a Hamis krémes receptjére. Ebben nem volt kókusz, viszont évekig sütöttem a családnak,  a vendégeinknek és a tanítványaimnak az eredeti recept alapján készülő süteményt. Mivel ez csak három lapos volt, mindig túl gyorsan elfogyott. Azután ezt úgy orvosoltam, hogy átalakítottam ötlapos süteménnyé a receptet. A kókusz pedig idővel azért került a családi receptbe, mert nagyon szeretjük a Raffaello desszertet.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Nem volt könny? kinyújtani a lapokat, de megérte a fáradságot. Különleges finomság! Köszönöm a receptet!

Bjkata

Nagyon szívesen! Kata

ica69

Nagyon nagy sikere volt, köszönöm!!

Bjkata

Kedves Ica! Nagyon szívesen! Örülök, hogy Nálatok is sikere volt a sütinek! :) További szép hétvégét kívánok! Kata

kcsgdvntrt

Mi az a 2 cs a hozzávalók között?

Bjkata

A "csomag" rövidítése.

pJulianna

vaniliáscukor

pJulianna

Szia! Szalalkáli helyett nem lehet más beletenni?? Fincsinek t?nik, de nem szeretem a szalalkális sütiket.

Bjkata

Kedves Julianna! A sütéskor érezhet? kellemetlen illatot feledteti a végeredmény! Javaslom, hogy egyszer próbáld ki az eredeti receptet, és csak akkor cseréld a szalalkálit süt?porra, ha nem ízlett a süti. Aki egyszer megkóstolta, nem tud leszokni róla. :) Egyébként én még süt?porral nem próbáltam ezt a sütit. A szalalkális krémesekre jellemz?, hogy a krémt?l nagyon finomra megpuhulnak a tésztalapok. További szép estét! Kata

kati1963

A recept elnyerte a tetszesemet csak sajos erre felenk nem tudok beszerezni szalakalet.Mivel tudnam helyetesiteni?

Bjkata

Talán szódabikarbónával vagy süt?porral. De még nem próbáltam. Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Én általánosan kérnék segítséget a sütihez. A legtöbb krémbe tesznek ill. kell a tojás, viszont én a tojást ilyen formákban nem bírom megenni, mert alapból is elundorít. Nem lehet az ilyen krémeknél a tojást valami mással pótolni?

Bjkata

Kedves Kadryen! Nyugodtan ki lehet hagyni a tojást a krémb?l, volt már rá eset, hogy én is kihagytam. Úgy kevésbé "madártej" íz?, ezért én jobban szeretem tojással, de általában a pudingos krémekb?l kihagyható a tojássárgája. Remélem, hogy egy kicsit segíthettem a véleményemmel. (Nem vagyok cukrász, csak egy tanító néni!:)) Üdv: Kata

k.margaréta

Szia Kadryen! Bocsánat, hogy beleszólók, de itt fel kell f?zni a tojássárgáját a többi anyaggal, tehát nem nyers. Akkor is undorodsz t?le?

Törölt felhasználó

Szia k.margaréta! Tudom, hogy nem nyers, de valahogy nem esik jól, és nem is bírom megenni, ha tudom, hogy van benne tojás. Ez egy ilyen hülye "fóbia" nekem a tojástól gyerekkorom óta, és nem sikerül kin?nöm :) Ha pl. kicsit rosszabb a gyomrom és tojással kell dolgoznom is elfog az undor, s?t, ha néha már csak rágondolok is jön a bleah :))) De amíg csak a kezemhez ér hozzá, addig még egész jó barátságban vagyunk :))

Csiki Piroska

Kedves Kata! Csak ajánlani tudom a receptedet mindenkinek, nekem is van hasonló receptem és gyakran sütöm. Kókusszal még nem próbáltam, de most az is jöhet. Piroska

Bjkata

Kedves Piroska! Köszönöm a meger?sítést! :) Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Kata

Skorpio73

Kedves Kata! Megsütöttem, és mindenkinek nagyon ízlett. El?ször picit furcsálltam, hogy a krémbe citromhéjat is kell tenni a kókusz mellé, de meglep?en harmonizáltak egymással. Köszönöm szépen a receptet, és biztos vagyok benne, hogy többször el? fogom keresni. :) Ági

Bjkata

Kedves Ági! Örülök, hogy mindenkinek ízlett a süti! Köszönöm a visszajelzést! További szép napot! :) Kata

Jxuydit

Nagyon jó recept olcsó,kiadós.Ma keszitettem el,mindenkinek ízlett.

Bjkata

Kedves Judit! Nagyon örülök, hogy nem okozott csalódást a recept! :) Üdv.: Kata

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!