Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-diós szelet

Kávés-diós szelet
Kávés-diós szelet
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amint anyósom mondaná, ez a süti egy költemény, ajánlom mindenkinek, aki a diót és a kávét szereti.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, míg fényes, kemény lesz. Ekkor egyenként óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, és kanalanként a liszttel elkevert diót és sütőport.
  2. Kikent, lisztezett  tepsiben kb.10-12 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Az instant kávét forró vízben feloldjuk, mikor kihűlt, a cukros vajhoz adjuk. Belevegyítjük a tojássárgákat és a diót.
  4. A krémmel megtöltjük a kihűlt és hosszában két egyenlő részre vágott lapot.
  5. A tetejéhez a porcukrot elkeverjük a kakaóval, hozzáadjuk az olajat, és 2-3 ek forró vizet. Jól elkavarjuk, és rásimítjuk a tetejére.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 1 óra múlva szeletelhetjük. Dióval díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 785
elküldve: 2
receptkönyvben: 594
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-krémes szelet dióval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kirion
Kirion Thu, 2013-01-03 15:56

A tésztáját sokszor elkészítettem már, mert könnyű és isteni! :) A krém nekünk így nagyon vajas, ezért általában valami mascarponés (gesztenyés vagy kávés vagy csokis) krémet csinálok hozzá, ami épp van itthon. :D

raczne77
raczne77 Sun, 2011-10-16 15:59

A krém még finomabb ha a diót egy kicsit megpörkölöm a darálás előtt, és instant kávé helyett frissen főzött lehütött kávéval (kb. 1dl) készítem.

martadora
martadora Tue, 2011-02-22 23:21

Glaser, gond, ha nem vajat használok, hanem Rama margarint? Gondolom, finomabb vajjal, persze...
De drágább is, sajnos. =/

glaser
Glaser / glaser Wed, 2011-02-23 08:35

Kedves Martadora! A vaj helyett nyugodtan hasznalhatsz Rama margarint. Üdv, Maria

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-02-21 09:25

Kedves Glaser!
Tiéd lett 2011. február 20. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-12 21:11

Nagyon, nagyon finom lett !! Azt mondták, hogy ez nem süti, hanem egy költemény.....! Pedig kihagytam a 2 tojássárgáját, nem véletlenül, inkább a nagy melegre való tekintettel. Még egyszer, nagyon köszi!

angelus
angelus Sat, 2010-05-22 20:29

Jövő héten én is tesztelem ezt a sütit. A dió és a kávé szerintem remek párosítás, mindkettő kedvenc süti formában.Az egész süti nagy lágy és krémes benyomást kelt.Kösz a receptet.

illesera
illesera Sat, 2010-05-22 16:05

Jajjjjjjjjjjj, ezt a sütit már most imádom!!!!!!! Külön köszönet, hogy VAJAT használsz, és nem margarint !!!! Köszi, köszi! üdv era

1135
tojás 6 db
cukor 140 g
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
dió 140 g
vaj 300 g
cukor 200 g
víz 1 dl
instant kávé 3 ek
tojássárgája 2 db
dió 150 g
porcukor 150 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 ek