r
Nosalty Logó

Kockásfülű nyúl kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kockásfülű nyúl kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 5100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.4 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 5100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor már magasra felfutott, összedagasztjuk a tészta többi alapanyagával, és egy óra alatt megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, kerek formára alakítjuk, és két keverőtál közé téve fél órát kelesztjük.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 150 fokra hőlégkeverésen. Ezen a hőfokon középen sütjük a a kalácsot, kb. 50 perc alatt. Félidőben megfordítjuk.
  5. A tésztát rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Kevés cukorsziruppal (én kevés levendulaszirupot használtam) megkenjük, hogy ragadjon hozzá a cukormáz.
  6. A fondantot kevéske sárga és barna festékkel megszínezzük, alaposan átgyúrjuk, míg egyenletes tojáshéj színt nem kapunk. A fondant kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, és a kalácsra borítjuk, rásimítjuk.
  7. Zöld marcipánból megformáljuk a fejet és a két fület.
  8. Az egyik fül belsejét kirakjuk vékonyra nyújtott rózsaszín és fehér kockákkal, majd körbevágjuk egy éles szikével a fül formáját (a másikat nem fontos).
  9. Összerakjuk a nyúlfejet, és hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x2
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1172
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kockásfülű nyúl kalács
Évi néni 1830 recept

Nem nagyon készültünk az idei húsvétra, mivel más családi dolgok foglaltak el minket, de azért a férjemmel kooprodukcióban összedobtuk ezt a kalácsot, hogy ne érje szó a ház elejét.

Hozzávalók

A kalácshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?