Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Foszlós kalács Zsivike konyhájából

Foszlós kalács Zsivike konyhájából
Foszlós kalács Zsivike konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Falusi libák oldalán láttam meg, ici-picit változtattam rajta.

1 tojást tettem a tésztába (eredetileg 1 tojás és egy 1 tojássárgája kellett), margarinnal kentem ki a formát (26-os tortaformám van), olvasztott margarint egyből beletettem, 35 perc, 160 fok, alsó-felső sütés.

Minden mást úgy csináltam, ahogy az említett oldalon volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel és 1 ek. cukorral egy kis tálba szórjuk. Ráöntünk fél dl langyos tejet, és jól elkevergetjük. Félretesszük kb. 10 percre, amíg elkezd felfutni.
  2. Lisztet, tojást, langyos tejet, élesztős tejet és az olvasztott margarint (picit vissza hűtve) összedolgozzuk. Deszkára tesszük, kicsit lisztezzük, labdává formázzuk, visszatesszük a tálba, és kelesztjük.
  3. 40 percre meleg helyre tesszük, utána 6 részre osztjuk, és 2x3 fonatot csinálunk (legalábbis próbálunk:) ).
  4. Kimargarinozzuk a formát mindenhol, beletesszük a tésztát, és megint 40 percig kelesztjük.
  5. 160 fokon, alsó-felső sütésen sütjük, előtte 1 tojással lekenjük, és 35 percre állítjuk be az órát, nekem ennyi kellett, hogy ilyen gyönyörű legyen.:)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsivike

Mióta szakács: 2013.12.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalácstorta, húsvéti kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

751
finomliszt 400 g
rétesliszt 100 g
tojás 1 db
cukor 80 g
friss élesztő 25 g
tej 2.5 dl
margarin 80 g
1 csipet
tojás 1 db