r
Nosalty Logó

Klasszikus melegszendvics (húsos és sonkás)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Klasszikus melegszendvics (húsos és sonkás)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 19% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 512 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2554 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 512 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    2332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2554 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket vágjuk félbe, majd a félkifliket mégegyszer félbe.
  2. A sajtokat reszeljük le, keverjük össze.
  3. A löncshúst villával törjük össze, majd keverjük hozzá a tejfölt, a dijoni mustárt, a reszelt sajt felét, és kissé borsozzuk.
  4. Kenjük meg velük a kiflik felét, majd szórjuk meg reszelt sajttal mindegyik tetejét.
  5. Készítsük el a sonkás melegszendvicseket is. A sonkaszeleteket vágjuk félbe, majd helyezzük a maradék kiflikre, melyeket előtte vajazzunk meg. Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük az összes kiflit sütőlemezre, és a sütőben süssük addig, amíg a sajt a tetején megpirul.
  6. A sonkás szendvicsek tetejére a sütést követően tegyünk uborkaszeleteket, cseppnyi mustárt, chiliszószt, vagy akár piros aranyat, ketchupot.
  7. Tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 74222
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Ajánló

Forró, citromos teát adhatunk mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Klasszikus melegszendvics (húsos és sonkás)
Kornél 167 recept

Gyerekkorom imádott melegszendvicsei. Hideg téli estéken, vagy hűvös, esős időben mindig ezt kértük vacsorára. Gyors, laktató, a mai felgyorsult világban a fúziós konyhák idejében talán méltánytalanul feledésbe merült szendvicsvariáció. Abszolút retro.

Hozzászólások (4)

Jahin

Ett?l már csak akkor lenne retróbb,ha NDK-s parti grillben készülne....Nekünk még megvan a nyolcvanas évekb?l....:-) Abban sütjük...Nagyon jó gondolat volt volt feltenni ezeket a régi emlék-ízeket!Üdv.:Hajni

Kornél

vazze, és jóóó!! Tényleg, nekünk a balatonon van még egy ilyen készülék. Megjegyzem az már Szarvason készült, de vágom az NDK-st is...:o)

Törölt felhasználó

Igazán retro akkor lenne szerintem, ha kifli helyett zsúrkenyérrel lenne elkészítve. (nagyobb hiperekben még lehet kapni szeletelve) És mi a helyzet a melegszendvicsek királyával, a gombakrémessel!!! :)) Nekünk az a kedvencünk. Ha érdekel, meg tudom adni a receptjét. Egyébként a sonkás finomabb csemegeuborkával, ha a sütés befejezése el?tt 1-2 perccel rárakod az ubiszeleteket!

Kornél

nálunk kifli volt, miután a zsúrkenyeret nem szerettem...:P (az édeskés íze miatt) az ubit pedig azért a végén tesszük rá, mert akkor ropogós marad. Ha sütöd, akkor bepuhul, elveszti a rességét... Muti a gombakrémedet! :)))

Törölt felhasználó

Na szia! Ízlések és ételek :)) A gombakrém, amit az összes presszóban szívesen fogyasztottunk. És most már otthon is: A recept saját tapasztalat alapján lett összeállítva 4 f? részére. 80 dkg csiperke (ha lehet, apró szem?) 1 fej vöröshagyma 10 dkg jó min?ség? vaj/teavaj 8 dkg finomliszt (én úgy tapasztaltam, hogy 10dkg gombánként 1 dkg liszt kell hozzá) annyi 2,8-as tej, hogy s?r? besamelt kapjunk só, bors, szerecsendió, 1 csokor apróra vágott petrezselyem A gombát megmosom, jól leszárítom, amennyire lehet, apróra vágom. A hagymát nagyon finomra megvágom (lehet robotban is). A vajat egy lábasban megolvasztom egy pici olajjal, hogy ne barnuljon meg. Megfonnyasztom a hagymát, majd jöhet rá a gomba. Só+bors, párszor megkeverem, majd fed? alatt megpárolom. Amikor a gomba saját leve elpárolódott, hozzáadom a petrezselymet, megszórom a liszttel, így párolom tovább, majd felöntöm a tejjel, habver?vel csomómentesre keverem úgy, hogy a vajas liszt feloldódjon a tejben. Csak fokozatosan adom hozzá a tejet, mert nem jó ha túl híg. Amikor megkaptam a kell? állagot (s?r?, de kenhet?) készre f?zöm, hogy ne legyen liszt íze. (kb 20 perc gyakori keverés mellett.) A legvégén hozzáadok tetszés szerint frissen reszelt szerecsendiót, egyet rottyan és kész. Amikor langyosra h?lt, hozzákeverek egy tojás sárgáját, hogy ne folyjon le a kenyérr?l. Toast, zsúr, Erzsébet, v. bármilyen kenyérre kenem a gombakrémet, megszórom trappista, v. eidami sajttal és készre sütöm. Egy bárzongorista és vászonbúrás asztali lámpa kíséretében igazán fenséges vacsora!! Jó étvágyat

Kornél

:)))) Jól hangzik, egyszer kipróbálom "feln?tt" buliban. A kölykök nálunk nem nagyon harapják a gombát... Amúgy gombapépes verzióval is m?ködhet a dolog, ha vki nem szereti ennyire "tejesen". A különbség annyi, hogy a tej helyett húslét öntesz hozzá, és egy kevés zsemlemorzsával kerüljük el, hogy follyon. Egy próbát megér sztem...

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért!!

Törölt felhasználó

Köszi,a jó receptet, a következ? hétvégén retro szendvicses buli lesz!! :)

Kornél

Na kíváncsi vagyok. Majd számolj be légyszí, milyen volt a fogadtatás...:) Ja igen: id?közben próbáltunk egy olyan verziót is, ami nagyon apróra kockázott f?tt tojást is tartalmaz. A húsos ett?l kicsit gazdagabb, és még ízesebb lesz. Szerintem érdemes kipróbálni.

Törölt felhasználó

Nagyon jó kis recept! Néha jó lenne, ha kih?lne és maradna, de ez nem szokott bekövetkezni....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.