r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Hagymás rostélyos Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    452.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 5306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús szeletek szélét bevagdaljuk, hogy a majdani sütésnél ne pöndörödjön fel a széle.
  2. A hússzeleteket vékonyan megmustározzuk, frissen őrölt borssal jól megszórjuk, és némi olajban, ami elfedi, egy zárt edényben 4-5 napra a hűtőben felejtjük.
  3. A hűtőből kivesszük a húst, lisztbe forgatjuk, egy vastag edényben kevés olajatjól felforrósítunk, és ahússzeletek mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk,tetejét eltakarjuk hagymaszeletekkel, majd1 dl vízet öntönk alá, és lefedve az edényt sütőbe helyezzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, és nagy tűzön újabb 3-3 perc alatt alatt megpirítjuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük 3 mm-es hasábokra, átöblítjük, megszárítjuk, és olajban pillanatok alatt szalmakrumplit készítünk belőle, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
  5. A hagymákat 2-3 mm-is karikákra szeljük, lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük forró olajban. A hűs tetejére halmozva kínáljuk az ételt.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 459
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 80072
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rostélyos Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Közel 30 éve nem készítettem el ezt a finom ételt. Megláttam a hentesnél a szép hívogató hússzeleteket, és nem volt visszaút.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!