r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Hagymás rostélyos Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1769 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5306 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1769 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    452.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 5306 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús szeletek szélét bevagdaljuk, hogy a majdani sütésnél ne pöndörödjön fel a széle.
  2. A hússzeleteket vékonyan megmustározzuk, frissen őrölt borssal jól megszórjuk, és némi olajban, ami elfedi, egy zárt edényben 4-5 napra a hűtőben felejtjük.
  3. A hűtőből kivesszük a húst, lisztbe forgatjuk, egy vastag edényben kevés olajatjól felforrósítunk, és ahússzeletek mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk,tetejét eltakarjuk hagymaszeletekkel, majd1 dl vízet öntönk alá, és lefedve az edényt sütőbe helyezzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, és nagy tűzön újabb 3-3 perc alatt alatt megpirítjuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük 3 mm-es hasábokra, átöblítjük, megszárítjuk, és olajban pillanatok alatt szalmakrumplit készítünk belőle, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
  5. A hagymákat 2-3 mm-is karikákra szeljük, lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük forró olajban. A hűs tetejére halmozva kínáljuk az ételt.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 75820
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás rostélyos Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Közel 30 éve nem készítettem el ezt a finom ételt. Megláttam a hentesnél a szép hívogató hússzeleteket, és nem volt visszaút.

Hozzászólások

Évi néni

Kedves Szerkeszt?k! Nagyon köszönöm. Még visítottam is egyet örömömben.Üdvözlettel: Évi néni

PEGS

Igazán köszi a receptet is,meg f?leg a hagyma súlyát!!! Szép napot :)

Évi néni

Én is köszönöm az érdekl?dést. Jó f?zést kívánok! Üdv: Évi néni

Petra Lászlóné

Köszönöm a receptet. Nagyon szeretem, de már meghatározni sem tudom, hogy mikor ettem utoljára. Nagyon drága a marhahus és egy kicsit félek is t?le, a kergekór óta.

Évi néni

Én köszönöm a hozzászólást. Nem mondom, hogy heti szinten, de havonta 1-2x szoktam marhát készíteni, és egyenl?re semmi bajom nem lett t?le. A h?kezeléssel szerintem minden bajt elkerülhetünk,- másrészt úgyis ott van a félelem az elkerülhetetlen környezetszennyezést?l, -akkor legalább jól éljünk. Nem igaz? Süsd meg, meglátod, örülni fogsz neki. Jó étvágyat! Üdv: Évi néni

Praline

A kergekórtól nem kell félni, ha a húst rendesen megsütöd és nem hagyod véresen.

Évi néni

Elég lehet az egy napos érlelés, de akár 4-5 napig is lehet. Üdv: Évi néni

Petra Lászlóné

Évi néninek nagyon köszönöm a választ.

Anita-04

Kedves Évi néni! Elkészítettem szóról szóra ezt a receptet, így ahogy van, és az eredmény valami fergetegesen jól sikerült! Valamikor réges régen ettem már hagymás rostélyost, de az meg sem közelítette ezt. Emiatt féltem is kicsit, hátha hasonlítani fog arra. De szerencsére nem! Isteni finom volt, felvéve a repertoárba! Ezer köszönet érte! Üdvözlettel: Anita

Márti

Most pácolódik a hús! Recept mentve!

Évi néni

Milyen lett az eredmény? Remélem ízlett. :)

Márti

Majd jövô héten megírom ' még érik' de az illata csdás!

Márti

Kedves Évi néni! Hagymás rostélyos elkészítve, és a tányér szép tisztàra kitörölve! ISTENi!!!!

Évi néni

A szívemet melengetted meg. Köszönöm szépen. Váljék egészségetekre! :)

Slymia

Kedves Éva néni! Ha csak egy napra felejtem a h?t?ben a pácolt húst, az sem gond ugye? Amúgy a hús nem romlik meg annyi id? alatt.. vagy csak én nem bízom a hentesekben, hogy frisset adnak? :) Köszönöm.

Évi néni

Kedves Slymia! Természetesen az egy napos érlelés is elég lesz. Ha mégis tovább tart, nem kell tartanod, hogy megromlik a hús. Ha ellepi az olaj, akkor hosszan is eltartható. Biztosan finoman készíted el.:-) Üdvözlettel: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek