Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rostélyos Évi nénitől

Hagymás rostélyos Évi nénitől
Hagymás rostélyos Évi nénitől
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közel 30 éve nem készítettem el ezt a finom ételt. Megláttam a hentesnél a szép hívogató hússzeleteket, és nem volt visszaút.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús szeletek szélét bevagdaljuk, hogy a majdani sütésnél ne pöndörödjön fel a széle.
  2. A hússzeleteket vékonyan megmustározzuk, frissen őrölt borssal jól megszórjuk, és némi olajban, ami elfedi, egy zárt edényben 4-5 napra a hűtőben felejtjük.
  3. A hűtőből kivesszük a húst, lisztbe forgatjuk, egy vastag edényben kevés olajat jól felforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, tetejét eltakarjuk hagymaszeletekkel, majd 1 dl vízet öntönk alá, és lefedve az edényt sütőbe helyezzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, és nagy tűzön újabb 3-3 perc alatt alatt megpirítjuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük 3 mm-es hasábokra, átöblítjük, megszárítjuk, és olajban pillanatok alatt szalmakrumplit készítünk belőle, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat. 
  5. A hagymákat 2-3 mm-is karikákra szeljük, lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük forró olajban. A hűs tetejére halmozva kínáljuk az ételt.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 72 202
elküldve: 16
receptkönyvben: 707
elkészítve: 30/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rostélyos, marharostélyos, rostélyos sült hagymával

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Slymia
Slymia Fri, 2015-11-20 18:08

Kedves Éva néni! Ha csak egy napra felejtem a hűtőben a pácolt húst, az sem gond ugye? Amúgy a hús nem romlik meg annyi idő alatt.. vagy csak én nem bízom a hentesekben, hogy frisset adnak? :) Köszönöm.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2015-11-21 19:41

Kedves Slymia!
Természetesen az egy napos érlelés is elég lesz. Ha mégis tovább tart, nem kell tartanod, hogy megromlik a hús. Ha ellepi az olaj, akkor hosszan is eltartható. Biztosan finoman készíted el.:-)
Üdvözlettel: Évi néni

Mártika2
Márti / Mártika2 Thu, 2015-05-21 14:46

Kedves Évi néni! Hagymás rostélyos elkészítve, és a tányér szép tisztàra kitörölve! ISTENi!!!!

Anita-04
Anita-04 Thu, 2014-02-06 19:44

Kedves Évi néni!

Elkészítettem szóról szóra ezt a receptet, így ahogy van, és az eredmény valami fergetegesen jól sikerült! Valamikor réges régen ettem már hagymás rostélyost, de az meg sem közelítette ezt. Emiatt féltem is kicsit, hátha hasonlítani fog arra. De szerencsére nem! Isteni finom volt, felvéve a repertoárba!
Ezer köszönet érte!

Üdvözlettel: Anita

Petra Lászlóné
Petra Lászlóné Sun, 2012-04-22 20:04

Köszönöm a receptet. Nagyon szeretem, de már meghatározni sem tudom, hogy mikor ettem utoljára. Nagyon drága a marhahus és egy kicsit félek is tőle, a kergekór óta.

Praline
Praline Thu, 2016-11-10 11:21

A kergekórtól nem kell félni, ha a húst rendesen megsütöd és nem hagyod véresen.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-04-23 09:44

Én köszönöm a hozzászólást. Nem mondom, hogy heti szinten, de havonta 1-2x szoktam marhát készíteni, és egyenlőre semmi bajom nem lett tőle. A hőkezeléssel szerintem minden bajt elkerülhetünk,- másrészt úgyis ott van a félelem az elkerülhetetlen környezetszennyezéstől, -akkor legalább jól éljünk. Nem igaz? Süsd meg, meglátod, örülni fogsz neki. Jó étvágyat! Üdv: Évi néni

PEGS
PEGS Sun, 2012-03-18 12:17

Igazán köszi a receptet is,meg főleg a hagyma súlyát!!! Szép napot :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-03-06 22:42

Kedves Szerkesztők!
Nagyon köszönöm. Még visítottam is egyet örömömben.Üdvözlettel: Évi néni

1769
marharostélyos 75 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
finomliszt 4 evőkanál
vöröshagyma 3 nagy fej
burgonya 60 dkg