r
Nosalty Logó

Klappertert - az afrikai kókuszos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Klappertert - az afrikai kókuszos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 699 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 363 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 699 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 4187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 363 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból összemorzsoljuk a vajat a sütőporos, sós, cukrosliszttel, amíg morzsás nem lesz.
  2. Beleütjük a tojást, összegyúrjuk. Ha nem áll össze rugalmasra, vigyázva 1-2 ek vizet még tegyünk hozzá.
  3. Kibélelünk vele egy 24-es piteformát vagy sima kapcsosat, úgy, hogy 4-5 cm-es perem legyen körben tésztából.Így tesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
  4. Ehhez a vizet és a cukrot kb. 5 perc alatt, nagy lángonfelfőzzük szirupnak, de ne legyen túl sűrű,az utolsó pár percben hozzáadjuk a vanília magjait. Legyen jó forró, amikor ezután beleöntjük a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a vajat.
  5. Addig kevergetjük, amíg teljeses elolvad a vaj, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha nem vaníliamagokkal dolgozunk, akkor az aromát vagy a vaníliás cukrot már langyosan tegyük bele.
  6. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, majd belütjük a tojást és az 1 sárgáját, és teljesen simára keverjük.
  7. Kivesszük a hűtőből a tésztát, vékonyan megkenjük 2 ek sárgabaracklekvárralés beleöntjük a tölteléket. Azonnal sütőbe tesszük, és megsütjük.
  8. Ha kivettük a sütőből, várunk, amíg kézmelegre hűl, és ekkor szeleteljük, még melegen tálaljuk. Hagyományosan tejszínnel és kandírozott citromhéjdarabokkal, de a vaníliafagyi sem tesz vele rosszat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33873
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít - sajnos

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyílt egy új étterem Frankfurtban. Jó, tulajdonképpen majdnem minden héten nyílik egy, de ez most tényleg érdekes volt. A konyhája teljesen vegyes, a világ minden tájáról vannak étkek benne, kicsit olyan, mint a Goa otthon, az Andrássy úton. Elmentünk barátokkal kóstolni, és túl azon, hogy természetesen nagyon jó volt, egy új recepttel gazdagodtam megint. A desszertünk egy fura pite volt, valamilyen afrikai gyümölcsből készült töltelékkel, de amint a pincér kimondta a nevét, már el is felejtettem. Néztem rá furán, aztán csak annyit mondott: tulajdonképpen úgy készül, mint a klappertert, csak gyümölcs van benne. Aha... Legalább a klappertert megmaradt, hazáig egész úton ismételgettem magamban, nehogy elfelejtsem. Otthon még csak az ajtóban húztam le a cipőmet, de jóuram már a gép előtt ült, hogy megtalálja nekem a sütit. És még ő mondja, hogy függő vagyok. Bagoly... Megtaláltuk, az eredményt itt osztom meg veletek. A kalppertert egy egészen pontosan Dél-Afrikában honos pite. Szaftos, kókuszos, igen édes nyalánkságról van szó, szinte már ragacsos. Kókuszrajongóknak kötelező, másoknak fakultatív, de érdemes egyszer kipróbálni.

Hozzászólások

Szikra

Istenien néz ki. Elmentettem a receptkönyvemben:) A másik aminek különösen örülök, hogy nincs benne semmi extra hozzávaló, amihez nehéz lenne hozzájutni:) Köszönöm:) U.I.: mennyire lesz édes? Olyan, "hú, elég egy szelet" vagy kellemesen édes?:)Tudom, mindenkinek más, de pl én a baklavánál érzem azt, hogy na ebb?l elég egy:D

P.

Hát Szikra, elég bel?le egy szelet. De ha az ember fellazítja egy kicsit tejszínnel vagy fagyival, azért lemegy bel?le kett? is. :-D Esetleg megpróbálhatod kevesebb cukorral. Csak akkor forrald tovább picit. Eszter

Szikra

Köszönöm a gyors választ, Eszter:)

nyamóka

Nagyon édes? Hmmmm, akkor ez nekem való! És még kókuszos is, pláne! :)

Éva-Anyóca

Kedves AzEszter!!!!Csúcs vagy, és ez a recept is az!!Köszi az új étterem felfedez? utadnak, az új ízek kipróbálásának, és a párodnak, aki ezek szerint, szintén, ....hisz az a sok fincsi minden, amit készítesz, az ? pocakjában is landol, persze, hogy függ?!!!!!Recept a szakácskönyvemben van, ott a helye, és kókuszimádók vagyunk, el lesz készítve, még sulikezdés el?tt!!!!Köszke!!!!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Azért ez tényleg olyan, hogy ránézek, és a számban érezni a kókuszt, és a finom édes ízt, a kissé ragacsos állagú tésztát mmmmm:)) Végem van!:))) Nagyon szép kép egyébként! Pusz: Mrs Smith

demenybandi

Eszter! Amint elolvastam a nevét, már tudtam, hogy te készítetted! Már ki is írtam a hozzávalókat, hogy hazafele bevásároljak, és este elkészítsem! Köszi ezeket a naagyon kafa recepteket! Jut eszembe! Szereztem egy hatalmas (45 cm átmér?j?) ( nem tévedés)mintegy 10 cm magas gyümölcstorta formájú kerek lepény/kalács/pite/vagy valamilyen süt?t! Valószín? kemencébe való, mert csak a mamám régi sparheltjébe fér bele! Nem találkoztál olyan recepttel a kutakodásaid során amit ebbe lehet sütni? Nagyon ki akarom próbálni, és nem találok belevalót!!! Segítenél???(B)Andi

Törölt felhasználó

Eszter!Ez szuper!Nagyon szeretem a kókuszos dolgokat,sütiket fagyit bármit....Ezt mindenképp ki fogom próbálni,a lehet? leghamarabb...Köszi!!!!Puszillak.Bogi

VWTulipán

Kedves Eszter! Nagyon finom ez az afrikai sütemény, elkészítettem és mindenkinek ízlett! A tölteléket én alapban 20 helyett 10 dkg cukorral készítettem, de legközelebb csak 5-7 dkg-ot rakok bele, hiszen a kókuszreszelék önmagában is édes, a mi kevésbé ragadósan édeset szeret? szánknak elég lesz így is. Köszönöm a receptet! VWTulipán

P.

Szia Tulipán! Persze, olyan édesre lehet készíteni, ahogyan szeretnéd, nyugodtan készíthetsz lazább szirupot neki. Nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet. Eszter

Gerzsó

A kókuszvíznél maradt kókuszt fel lehet ennél használni? Puszi Zsóka néni.

P.

Egy próbát megér Zsóka néni! Ha elkészíti, majd írja meg, hogy milyen lett! Sok puszi! Eszter

Törölt felhasználó

Nagyon jó! Mentve! Köszi! (...hogy eddig ezt miért nem vettem észre???....)

Törölt felhasználó

Sziasztok! nagyon köszi a receptet! A párom afrikai , és ?t szeretném meglepni Karácsonyra. meg persze három csöppségemet és magamat is. Köszi!!

P.

Szia Márti! Ez nagyon izgalmas! Kérlek, majd írd meg, mit szólt hozzá! Szép ünnepeket az egész családnak! Eszter

szoszibaba

abszolut nem bonyolult, gyorsan kesz, laktato, es persze isteni!!

P.

Köszi! Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Hú,ez finom lehet.Nekem az nem világos még,hogy a peremmel mit kell csinálni,rá kell hajtogatni a tetejére?

P.

Nem kell ráhajtogatni. Nézd meg a képet. Az lesz a kerete a sütinek.

Törölt felhasználó

Szia! megcsináltam a sütit, és tényleg nagyon finom lett. Mióta a keresztapám megkóstolta ezt a sütit, mindig vinnem kell egyet, ha megyünk hozzájuk, különben nyaggat, hogy miért nem hoztam. Szóval nagyon köszi a receptért!

P.

De jó, ennek nagyon örülök! :-)

angelmouse

Isteni recept, az egész család el volt ragadtatva t?le. Biztos, hogy gyakran fogom még csinálni. Köszi : )

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek