r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
iceScream
Kókuszkrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pitetészta

Kókuszkrém

Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pitetészta

Kókuszkrém

Összesen 4385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pitetészta

Kókuszkrém

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    280.7 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    2694 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 4385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Kókuszkrém

Elkészítés

Pitetészta

  1. Készítsük elő az alapanyagainkat, fontos, hogy minden legyen a lehető leghidegebb, beleértve az eszközöket is, amikkel doglozunk.
  2. A lisztet ókeverjük össze a sóval és a cukorral. A vajat vágjuk apró kockákra, és egy villa segítségével dolgozzuk össze a liszttes keverékkel annyira, hogy legfeljebb kisebb borsószem méretű vajdarabjaink maradjanak. A villa használata azért fontos, hogy ne melegedjen fel a tészta. Ha van, akkor ehhez a lépéshez használhatunk robotgépet is, csak aprítsuk össze a vajjal a lisztet.
  3. Apránként adjuk hozzá a keverékhez a jeges vizet, addig, amíg el nem kezd összeállni. Ha már enyhén összenyomkodva egyben marad, akkor jó, nem szabad túldolgozni, mert rágós lesz. A kész tésztát csomagoljuk fóliába, és hagyjuk hűtőben pihenni legalább egy fél órát. Ennél a lépésnél akár le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra.
  4. Ha a tészta kellő időt pihent a hűtőben, két sütőpapír közt nyújtsuk kb. fél centi vastagságúra, és helyezzük bele a kivajazott piteformánkba (ha nincs, jó egy tortaforma is, vagy akár egy tepsi is megfelel, csak akkor nem lesz kerek). Nyomkodjuk át, hogy ne maradjon levegő az edény és a tészta közt, majd szúrkáljuk meg néhány helyen az alját villával, hogy a sütés közben keletkező gőz ne lökje fel a tésztát.
  5. A tésztára helyezzünk egy sütőpapírt, majd töltsük fel valamilyen sütősúllyal, erre lehet venni kerámiagyöngyöket, de tökéletesen megfelel a célra száraz rizs vagy bab is. Az így előkészített tésztánkat süssük elő 180 fokon negyed órán át, majd a súlyokat és a sütőpapírt kivéve kenjük meg egy kevés tojásfehérjével (a következő fázis az elősütéssel párhuzamosan végezhető, onnan érdemes egy pici fehérjét kihúzni), és 10 percig még süssük. Ezzel elkészültünk a tölthető pitetésztával.

Kókuszkrém

  1. A tojásokat a cukorral keverjük habosra (itt érdemes a pitetészta kikenéséhez egy pici fehérjét félretenni).
  2. Adjuk hozzá a többi alapanyagot a keverékhez, és alaposan keverjük össze.
  3. Az előkészített pitetésztába öntsük bele a krémet, majd körülbelül 20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna lesz, és a krém már nem folyik, de még enyhén remegős a sütőből kivéve.
  4. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a pitét, tálaljuk tejszínhabbal és ízlés szerinti kiegészítőkkel. Én lemon curd-öt raktam még rá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2458
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszkrémes pite
iceScream 8 recept

Pitékkel való kísérletezgetés során született a recept, a hagyományos angol-amerikai custard pie erőteljesen kókuszosított verziója.

Hozzávalók

Pitetészta

Kókuszkrém

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...