r
Nosalty Logó

Kivis rizsfelfújt

Salamon Csilla
Kivis rizsfelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

547
Kalória
12.2g
Fehérje
90g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
121.4g
Víz
111.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
43.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    423 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 2181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. Átmossuk, majd leszűrjük a rizst.
  2. Tejet felforraljuk a csipet sóval és a vajjal. Hozzáadjuk a rizst, és takarék lángon félpuhára főzzük.
  3. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját felverjük a vaníliás cukorral, fehérjéből pedig kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
  4. Rizshez keverjük a maradék cukrot és a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
  5. Egy jénai tálat kevés vajjal kikenjük, belesimítjuk a massza felét, ezen elosztjuk a megpucolt és felkarikázott fele kivit.
  6. Befedjük a massza másik felével, és ezen is elosztjuk a megpucolt és felkarikázott kivit. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Szerintem cseresznyével vagy meggyel a legfinomabb.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek