Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kivis rizsfelfújt

Kivis rizsfelfújt
Kivis rizsfelfújt
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Szerintem cseresznyével vagy meggyel a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Átmossuk, majd leszűrjük a rizst.
  2. Tejet felforraljuk a csipet sóval és a vajjal. Hozzáadjuk a rizst, és takarék lángon félpuhára főzzük.
  3. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját felverjük a vaníliás cukorral, fehérjéből pedig kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
  4. Rizshez keverjük a maradék cukrot és a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
  5. Egy jénai tálat kevés vajjal kikenjük, belesimítjuk a massza felét, ezen elosztjuk a megpucolt és felkarikázott fele kivit.
  6. Befedjük a massza másik felével, és ezen is elosztjuk a megpucolt és felkarikázott kivit. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 114
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizsfelfújt, rizsfelfújt kivivel, gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
rizs 20 dkg
tej 6 dl
1 csipet
vaj 4 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
kivi 6 közepes db