Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos szelet

Barackos szelet
Barackos szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Nagyon kiadós és finom! Hamar kész.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozávalóit összegyúrjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  2. Ezután megfőzzük a krémet a tejjel, a cukorral, és a pudinggal.
  3. Levesszük a tűzről és egyesével belekeverjük a tejfölöket.
  4. A kész krémet  a már tepsibe nyújtott tésztára öntjük, a tetejét pedig beborítjuk meghámozott, felszeletelt őszibarackkal.
  5. 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  6. Ha megsült, ráöntjük a zselét, hűtőbe tesszük és kb 1 óra múlva lehet szeletelni.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 241
elküldve: 1
receptkönyvben: 495
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

őszibarackos süti, őszibarackos szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anzsalej
Anzsalej Sat, 2011-07-23 08:54

Sajnos én csalódottságomról írok. Véleményem szerint inkább elő kellene sütni a tészta részt, ugyanis szerintem a krém nagyon eláztatja. Nem is értem másoknak hogyan sikerülhetett. Hogyan tud egy sütőporos tészta működni ha lenyomja egy csomó nedves krém? Szóval nekem sajnos ez nem jött be, a tészta szét van ázva, mert inkább hasonlít egy sütés nélküli sütihez, aminek keksz az alapja és felpuhul a krémtől. Persze mindenkinek más az ízlése és az én kommentem senkit ne vessen vissza, mert a krém tényleg finom--csak nem ezzel a tésztával párosítva. Üdv. Anzsalej

Pke
Pke Fri, 2011-04-29 19:35

Szeretném megkérdezni, hogy a 3 nagy pohár tejföl összesen hány gramm? Nem szeretném elrontani a sütit.

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2012-08-01 16:00

Úgy látom, azóta sem kaptál választ, pedig már több mint egy éve feltetted a kérdést. Ami egyébként jogos, ún. "nagy tejföl"-ből van 330 grammos, meg 450 grammos is... Ha az elsőből veszek hármat az 990 g, ha a másodikból, 1350 g. Lényeges különbség.
Ma délután amúgy én is megsütöttem, fél adagot 550 g tejföllel, és ez így teljesen jó. A sütit csak dicsérni tudom, nagyon finom.

Bebe1015
Bebe1015 / Bebe1015 Mon, 2013-05-06 13:12

Én egy vödrös tejföllel szoktam csinálni és nagyon jól szokott sikerülni. Csak dicsérni tudom ezt a sütit, holnap készülök sütni egy adagot.

novery
novery Mon, 2011-02-21 12:23

Nagyon finom és látványos süti, és egyszerű elkészíteni is! :-)

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-08-23 08:45

Az itthon található alapanyagok miatt néhány változtatással készítettem el ezt a süteményt, de így is írtó finom lett. Tejföl helyett joghurt, csak két pudingporom volt, abból is az egyik nem főzős, így csak 10 dkg cukorral dolgoztam, és még egy kis citromlevet is tettem bele. Ja, és a receptben megadott mennyiségek tényleg egy nagy gáztepsire elegendők. Köszönet a receptért!

Rmarcsi
Rmarcsi Mon, 2010-03-22 20:49

Kipróbáltam, nagyon finom lett! Mondjuk nekem egy kicsit édes szerintem nagyon sok a krémbe a 40dkg cukor. Legközelebb kevesebbet rakok bele.

Bebe1015
Bebe1015 / Bebe1015 Tue, 2009-09-22 18:19

Kipróbáltam, nagyon jól sikerült! Bár 30 perc sütés után nem tudtam eldönteni, hogy kész-e, mivel nem volt elég magas a tepsim oldala és elkezdett kicsöpögni a krém. Kivettem a tésztát, kitakarítottam a sütőt, kicsit visszahűlt és utána megint csak visszatettem még egy kicsit sülni. A végén nagyon jó lett. Legközelebb magasabb oldalú tepsibe fogom sütni és talán kisebb hőfokon.
Bátram ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert mindenkinek ízlett, akit megkínáltam belőle!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-07-19 23:45

Szeretném megkérdezni,hogy sütés előtt kell rárakni a krémet és úgy megsütni. Milyen lesz a tejfölös massza? Nem fonnyad meg a barack sütés alatt? Légyszi segítsetk, szeretném elkésziteni,!!!!!!!!!!!!

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2009-08-02 09:15

kedves Anikó!
én sárgabarackkal készítettem, s mivel nagyon érett volt a gyümölcs, én azt, csak sülés után tettem rá, illetve vontam be zselatinnal. a tejfölös massza ízben olyan lett, mintha sült túrótortát csináltam volna. igazán finom volt.
érdemes kipróbálni! további jó főzőcskézést.
üdv,
toma

jucus58
jucus58 Tue, 2009-07-14 21:55

Azt hiszem holnap ujra kell csinalnom mert meg melegem meg ettek a gyerekek.

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2009-07-13 20:52

kedves Varga Tiborné!
csodálatos recept. a szüleim kertjében most érik a sárgabarack, remélem a hétvégén elkészíthetem majd a sütit. köszönöm, és további jó főzőcskézést!
üdv.
xxx
toma

1010
finomliszt 30 dkg
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
tej 1 l
cukor 40 dkg
vaníliás pudingpor 4 tasak
tejföl 110 dkg
tortazselé 2 csomag
őszibarack 50 dkg