Kínai szezámmagos csirkegolyó
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bundához
-
114 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
18 kcal
-
13g víz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
53 kcal
A mázhoz
-
50g ketchup51 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bundához
-
120g étkezési keményítő457 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
71 kcal
-
50g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A mázhoz
-
200g ketchup202 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bundához
-
7.6g étkezési keményítő29 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
63.1g csirkemellfilé76 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
A mázhoz
-
12.6g ketchup13 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g szezámmag3 kcal
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 727 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6031 micro
-
Lut-zea 145 micro
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245.1 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6214 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 2448 mg
-
Nátrium 2907 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.5 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 990.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 1004 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 632 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 24124 micro
-
Lut-zea 582 micro
- 16% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1523 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
A bundához
-
8 evőkanál étkezési keményítő
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 dl víz
-
1 db tojás
-
100 dkg csirkemellfilé
-
3 ek napraforgó olaj
A mázhoz
-
100 ml ketchup
-
2 ek cukor
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
A bundához
- A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat.
- A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni.
- A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot.
- A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk.
- Kisütjük, majd a mázba hempergetjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 908
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 112085
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Ajánló
Kínai sült tésztát ajánlok mellé, esetleg rizstésztát vagy tojásos rizst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A helyi kínai büfében kezdtem el nyomozni arról, hogyan készítik el a szezámmagos golyót (persze büfés módra). Azért én is rájöttem arra, hogy a mázhoz cukor kell és nem méz. Első próbálkozásom során semmire nem jutottam, hiszen megtudtam, hogy a magyarországon élő kínai büfések csak annyit tudnak magyarul, hogy kisi adak, nad adak, cípősz, édesz, stb. Másodszorra már ügyesebb voltam és az internet (és egyéb) segítségével kínaira fordítottam a mondandómat, így sikerült megtudnom a receptet. Nagy meglepődésemre semmi jelét nem tapasztaltam annak, hogy nem akarják az orromra a receptet. Szóval a recepttel töltött éveim során a következőkre jutottam: 1.Megtudtam, hogy mi a hamis kínai konyha titka: a cukor. 2. Egy kanálnyi méz sem kell a mázhoz. 3. A büfében erős pistával készítik a mázat. Ez a végleges recept- persze csak, addig, amíg ki nem találom a következő lépéseket, utolsó simításokat! Ugye ezek után kedvet kaptatok az elkészítéshez? Írjatok kommentet!