r
Nosalty Logó

Kínai sült tészta májjal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kínai sült tészta májjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1498 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3113.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10837 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 500 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9340.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    6342 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36226 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1431 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36870 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 1498 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2319 micro
  • α-karotin
    1104 micro
  • β-karotin
    2630 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük az utasítás szerint.
  2. A sárgarépát vékony csíkokra szeljük a hagymával együtt. A májat felkockázzuk kis darabokra.
  3. 1 ek olajat felforrósítunk magas falú serpenyőben, és rádobjuk a kis kockákra vágott májat. Közepes lángon pirítjuk, közben rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, öntünk rá egy kevés szójaszószt, néha megkeverjük.
  4. Őrölt borssal és chilivel fűszerezzük. Addig pirítjuk, amíg átsülnek a májdarabok. Ekkor egy nagyobb edénybe átszedjük.
  5. A visszamaradt májas pörkanyaghoz egy ekolajat öntünk, rádobjuk a felcsíkozott sárgarépát, hagymát, öntünk rá szójaszószt, és ugyanúgy megpirítjuk, ahogy a májat is. Akkor jó, ha még kissé roppanósak maradnak a zöldségek.
  6. Ezt is áttesszük abba az edénybe, ahol a máj pihenget.
  7. A visszamaradt szójaszószos pörkre ráöntjük a kifőzőtt tésztát, átforgatjuk, picit megpirítjuk, akár még önthetünk hozzá egy kis szójaszószt is, és ha kész, ráöntjük a félretett zöldséges májra. Összeforgatjuk, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10129
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először rántott májat akartam készíteni. Aztán leszaladtam a boltba, vettem egy üveg szójaszószt, és kitaláltam, hogy valami egytálételt készítek inkább. Ez lett belőle! Laktató, finom és egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek