r
Nosalty Logó

Kínai sült rizs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
klaukara
Kínai sült rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3566 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2487 micro
  • β-karotin
    7132 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3812 micro
Összesen 1392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, mintha tésztát főznénk sós vízben, 12-15 perc alatt. Leszűrjük, lecsepegtetjük, félretesszük.
  2. A 2 tojásból 1 ek szezámolajjal rántottát készítünk, felcsíkozzuk.
  3. A hagymát kockákra, az újhagymát és sárgarépát karikákra, a gombát szeletekre vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk.
  4. Előszkészítjük a szószokat, mivel a sütés maga nagyon gyorsan fog zajlani.
  5. Egy wokot vagy magas falú főzőedényt felmelegítünk, ha már jó meleg, beletesszük az 1 ek szezámolajat, és mikor már füstöl, jöhetnek a hozzávalók: először a hagyma és gyömbér, majd a fokhagyma. Pici rázogatás után a cukor, a gomba, sárgarépa, zöldborsó következik.
  6. További kis ideig történő rázogatás után hozzáöntjük a chilliszószt, sherryt és a szójaszószt.
  7. Kicsi párolás után az újhagyma háromnegyedét, majd az osztrigaszószt is a szószhoz öntjük.
  8. Beledobjuk a főtt rizst, és folyamatos kevergetés mellett a felcsíkozott sült tojástis.
  9. Ha kész, sózzuk, és ráöntünk 1 ek szezámolajat. Még egyszer átkeverjük, és a maradék újhagymát is rádobjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 28535
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Tomakonyha után szabadon. Díszítsük friss korianderrel vagy petrezselyemzölddel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...