Kijevi krémes lekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
10g tojássárgája32 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A krémhez
A habhoz
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
A mázhoz
-
3g tojássárgája8 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
13g dió82 kcal
Összesen
1202
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
80g tojássárgája258 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A krémhez
A habhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g lekvár/ dzsem222 kcal
A mázhoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
9610
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
7.9g vaj56 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.3g tejföl2 kcal
A krémhez
-
2.8g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
31.5g tej18 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
A habhoz
-
6.3g tojásfehérje3 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
2.5g lekvár/ dzsem7 kcal
A mázhoz
-
0.6g tojássárgája2 kcal
-
1.3g tejföl2 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
3.1g dió21 kcal
Összesen
300
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.9 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
1202
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 140.9 g
Zsír
-
Összesen 497.6 g
-
Telített zsírsav 262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 2100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7838.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 2552 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 2692 mg
-
Nátrium 1953 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1151.3 g
-
Cukor 654 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 454.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3559 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 1022 mg
-
Retinol - A vitamin: 3487 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 831 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1196 micro
Összesen
9610
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojássárgája
-
500 g finomliszt
-
250 g vaj
-
100 g porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek tejföl
A krémhez
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
1 l tej
-
6 ek cukor
-
200 g vaj
-
200 g porcukor
A habhoz
-
5 db tojásfehérje
-
200 g porcukor
A mázhoz
-
1 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta összetevőit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megsütjük, amíg az egyikkel dolgozunk, a többit hűtőben tartjuk. Az utolsó lapot megkenjük a tojássárga, tejföl és cukor keverékével, megszórjuk vágott dióval, és megsütjük.
- A szokásos módon elkészítjük a pudingot, amikor kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkavart vajat, és hűtőbe tesszük.
- Az 5 tojásfehérjéből a 200 g cukorral, vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a 4 ek lekvárt.
- Az alsó lapra rákenjük a hab felét, ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a pudingos, vajas krémet, a következő lapra a hab másik felét, erre jön a dióval megszórt lap.
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 432
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 38124
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Ajánló
Bármilyen ünnepi ebédnél megállja a helyét. Nagyon finom. Elég édes sütemény. Aki kevésbé édesen szereti, a krémtől vehet el a cukormennyiségből.
Receptjellemzők
Csiki Piroska
230 recept
Ez a sütemény két recept házasításából született, a tekovács Gyümölcshabos négylapos süteményéből (Remélem nem veszi rossz néven), és az én Kijevi szeletemből. Ha valaki unja a vízfürdőn való vacakolást, akkor nyersen verje fel a habot a cukorral, ebben az esetben a lapokat megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk vágott dióval, és együtt sütjük. A felső lapról elmarad a máz, mert ezen is hab lesz. Ebben az esetben a krémet két rétegbe tesszük.