Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi krémes lekvárral

Kijevi krémes lekvárral
Kijevi krémes lekvárral
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény két recept házasításából született, a tekovács Gyümölcshabos négylapos süteményéből (Remélem nem veszi rossz néven), és az én Kijevi szeletemből. Ha valaki unja a vízfürdőn való vacakolást, akkor nyersen verje fel a habot a cukorral, ebben az esetben a lapokat megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk vágott dióval, és együtt sütjük. A felső lapról elmarad a máz, mert ezen is hab lesz. Ebben az esetben a krémet két rétegbe tesszük.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

ajánlat

Bármilyen ünnepi ebédnél megállja a helyét. Nagyon finom. Elég édes sütemény. Aki kevésbé édesen szereti, a krémtől vehet el a cukormennyiségből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megsütjük, amíg az egyikkel dolgozunk, a többit hűtőben tartjuk. Az utolsó lapot megkenjük a tojássárga, tejföl és cukor keverékével, megszórjuk vágott dióval, és megsütjük.
  2. A szokásos módon elkészítjük a pudingot, amikor kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkavart vajat, és hűtőbe tesszük.
  3. Az 5 tojásfehérjéből a 200 g cukorral, vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a 4 ek lekvárt.
  4. Az alsó lapra rákenjük a hab felét, ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a pudingos, vajas krémet, a következő lapra a hab másik felét, erre jön a dióval megszórt lap.

  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 797
elküldve: 6
receptkönyvben: 909
elkészítve: 11/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos-vajkrémes szelet dióval, emeletes krémes szelet ribizlilekvárral

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsófikanagyija
Zsófikanagyija Tue, 2012-01-10 19:56

kedves Piroska köszönöm a választ.Ki fogom próbálni mert nagyon jól néz ki,biztosan finom is.Üdv Angéla

Zsófikanagyija
Zsófikanagyija Sun, 2012-01-08 19:13

Nagyon jól néz ki a süti,szeretném én is kipróbálni,csak az lenne a kérdésem,hogy könnyen szeletelhető?Vagyis nem kell várni,hogy puhuljon?Nekem ugyanis sokszor okoz gondot a sütiszeletelés,ez pedig olyan szép.Gratulálok

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-01-08 20:03

Kedves Zsófikanagyija!
Mivel a felső lapra darabosra vágott dió is kerül a mázba, ezért egy picit megrepedezik a szeleteléskor a máz, amint a fotón is látszik, de ez nem okoz gondot, mert külömben sem teljesen sima. Ajánlatos vékony pengéjű, éles késsel vágni, mert ez nem egy elpuhulós tészta inkább roppanós. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Nekem nem okozott gondot a szeletelés. Üdvözlettel Piroska

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2011-10-10 15:43

Csodálatosan néz ki a süti!
Sikeres lett ez a párosítás.Ezentúl én is így sütöm!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-09-19 19:36

Kedves Emi!
Reméltem is, hogy nem fogsz megharagudni, hiszen az ilyen kombinációkból is jó receptek születhetnek. A te sütid is nagyon mutatós. Gondoltam, hogy emelkedni fog a nézettséged, amikor láttam az ajánlatoknál a te Gyümölcshabosodat. Üdv Piroska.

tekovacs
tekovacs / tekovacs Mon, 2011-09-19 12:01

Kedves Piroska!
Nagyon szép lett! "nem veszem rossz néven", sőt, én is ki fogom próbálni:) Köszönöm. (Most már értem, hogy miért ugrott meg a sütim nézettsége;)) Üdv. Emi

anyamaci 22
anyamaci 22 Sun, 2011-09-18 18:27

Kedves Piroska!A kijevi krémes lekvárral KEDVENC!!!Köszönöm,hogy megosztottad,remélem, sokan megsütik ezt a csodálatos finomságot!Üdvözlettel:anyamaci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2011-09-18 20:34

Kedves anyamaci. Örülök, hogy tetszik a recept. Nálunk is a kedvencek között van. Üdvözlettel. Piroska.

1202
tojássárgája 4 db
finomliszt 500 g
vaj 250 g
porcukor 100 g
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 ek
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 1 l
cukor 6 ek
vaj 200 g
porcukor 200 g
tojásfehérje 5 db
porcukor 200 g
lekvár/ dzsem 4 ek
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
porcukor 1 ek
dió 100 g