r
Nosalty Logó

Kijevi krémes lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kijevi krémes lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 1202 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 9610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1202 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    497.6 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    2100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7838.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2552 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cukor
    654 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3487 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1196 micro
Összesen 9610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megsütjük, amíg az egyikkel dolgozunk, a többit hűtőben tartjuk. Az utolsó lapot megkenjük a tojássárga, tejföl és cukor keverékével, megszórjuk vágott dióval, és megsütjük.
  2. A szokásos módon elkészítjük a pudingot, amikor kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkavart vajat, és hűtőbe tesszük.
  3. Az 5 tojásfehérjéből a 200 g cukorral, vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a 4 ek lekvárt.
  4. Az alsó lapra rákenjük a hab felét, ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a pudingos, vajas krémet, a következő lapra a hab másik felét, erre jön a dióval megszórt lap.
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 37076
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Bármilyen ünnepi ebédnél megállja a helyét. Nagyon finom. Elég édes sütemény. Aki kevésbé édesen szereti, a krémtől vehet el a cukormennyiségből.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kijevi krémes lekvárral
Csiki Piroska 229 recept

Ez a sütemény két recept házasításából született, a tekovács Gyümölcshabos négylapos süteményéből (Remélem nem veszi rossz néven), és az én Kijevi szeletemből. Ha valaki unja a vízfürdőn való vacakolást, akkor nyersen verje fel a habot a cukorral, ebben az esetben a lapokat megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk vágott dióval, és együtt sütjük. A felső lapról elmarad a máz, mert ezen is hab lesz. Ebben az esetben a krémet két rétegbe tesszük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek