r
Nosalty Logó

Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mokika
Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 383 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1530 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 102 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    8037 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 383 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6758.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2034 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3816 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    10548 micro
  • β-karotin
    32150 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3828 micro
Összesen 1530 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    706 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A csirkemellet felkockázzuk, befűszerezzük (én cayenne borsba és mézbe forgattam), kevés olajon megsütjük és félretesszük hűlni.
  2. Közben a megmosott salátát csíkokra vágjuk, a mosott-tisztított sárgarépából a hámozóval szintén helyes csíkokat-kanyarulatokat készítünk,a pritaminpaprikát és a sajtokat felkockázzuk. (Ha mini-mozzarellából készítjük, azokat egészben hagyjuk.)
  3. Az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük.
  4. Tálaláskor a natúr joghurtba belekeverünk 2-3 kiskanál mexikói pácot (kóstolás!) és a salátára öntjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26568
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Tehetünk hozzá lecsepegtetett konzervkukoricát, paradicsomot stb., és a paprika sem feltétlen fontos, hogy pritamin legyen, bármilyen jó. Valamikor pedig az öntetet variálom: a natúr joghurtba fokhagymát préselek például.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal
Mokika 6 recept

A mi kedvencünk. A jó benne az, hogy a variációk száma az itthon lévő zöldségek függvényében végtelen. A csirkemell és a sajtok miatt laktató és kiadós.

Hozzászólások

Mokika

Köszönöm! :-)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?