Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű paradicsomleves

Kétszínű paradicsomleves
Kétszínű paradicsomleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kínálhatunk hozzá parmezános bruschettát. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szükség van egy üveg házi piros paradicsomlére és egy üveg házi sárga paradicsomlére. A két levet külön főzzük meg.
  2. A piroshoz olívaolajon megfonnyasztjuk a fokhagymát, és ráöntjük a paradicsomlevet. Belerakjuk a friss bazsalikomot és a friss oreganot, sót borsot, és főzzük 15-20 percig.
  3. A sárga paradicsomlevet összefőzzük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet édesítőszerrel vagy cukorral ízesítjük, hogy elvegyük a savasságát.
  4. Megpirítjuk az apróra kockázott sonkát. A parmezán sajtot vékony szeletekre vágjuk.
  5. Tálalás: A két paradicsomlevet egyszerre öntjük a tányérba óvatosan, így nem keveredik össze. A sárga paradicsomlé tetejére a sonkakockákat rakjuk, a piros paradicsomlé tetejét parmezánforgáccsal és friss bazsalikomlevéllel díszítjük. Finoman öntünk rá egy kevés jó minőségű olívaolajat.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kokki

Mióta szakács: 2013.10.09.
11 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves olaszosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

236
paradicsomlé 15 dl
növényi tejszín 20 ml
parmezán sajt 5 dkg
bazsalikom 1 csokor
oregánó 1 szál
2 csipet
bors 0 ízlés szerint
sonka 10 dkg
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 1 gerezd