r
Nosalty Logó

Kétszínű paradicsomleves

Kokki
Kétszínű paradicsomleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

236
Kalória
13.1g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
371.4g
Víz
8.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    33889 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1485.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1063 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5968 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    135555 micro
  • Lut-zea
    4290 micro
Összesen 940 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7680 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. Szükség van egy üveg házi piros paradicsomlére és egy üveg házi sárga paradicsomlére. A két levet külön főzzük meg.
  2. A piroshoz olívaolajon megfonnyasztjuk a fokhagymát, és ráöntjük a paradicsomlevet. Belerakjuk a friss bazsalikomot és a friss oreganot, sót borsot, és főzzük 15-20 percig.
  3. A sárga paradicsomlevet összefőzzük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet édesítőszerrel vagy cukorral ízesítjük, hogy elvegyük a savasságát.
  4. Megpirítjuk az apróra kockázott sonkát. A parmezán sajtot vékony szeletekre vágjuk.
  5. Tálalás: A két paradicsomlevet egyszerre öntjük a tányérba óvatosan, így nem keveredik össze. A sárga paradicsomlé tetejére a sonkakockákat rakjuk, a piros paradicsomlé tetejét parmezánforgáccsal és friss bazsalikomlevéllel díszítjük. Finoman öntünk rá egy kevés jó minőségű olívaolajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Kínálhatunk hozzá parmezános bruschettát. 

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ha ezt teszed az orchideáddal biztosan elpusztul

Az orchideák szépek, de érzékenyek, és sokszor épp a túlzott gondoskodás okozza a vesztüket. Ha nem állnak vízben, elegendő fényt és levegőt kapnak, megfelelő hőmérséklet mellett neveljük őket, és figyelünk a fajuk igényeire, sok évig egészségesek és virágzóak maradhatnak.

Top Receptek