r
Nosalty Logó

Kétsajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Kétsajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3892 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    1661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 778 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.3 g

Zsír

  • Összesen
    253.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17160.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    3755 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    4344 mg
  • Nátrium
    8304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 3892 kcal
  • 21% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, tetszőleges méretű szeletekre vágjuk.
  2. A sajtokat lereszeljük, az edamiból félreteszünk kb. 5-6 dkg-t.
  3. Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a lereszelt sajtokat, a fűszereket, végül beleaprítjuk az újhagyma zöldjét.
  4. Egy sütőtepsibe sütőpapírt rakunk. (Én a tepsibe beletettem egy sütőrácsot is, hogy a húsok alja is megsüljön, ne maradjon vizes, ragacsos; a bunda ne ragadjon le a sütőpapírra.) A sütőt 175°C-ra előmelegítjük.
  5. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük az összenyomott fokhagymát, 2-3 perc után levesszük a tűzhelyről.
  6. A csirkemell szeleteket megforgatjuk a fokhagymás olvasztott vajban, majd a sajtos zsemlemorzsában, és a sütőrácsra helyezzük őket. Készre sütjük.
  7. Mielőtt kivesszük a sütőből, a félretett 5-6 dkg sajtot a szeletekre szórjuk, s megvárjuk, míg ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3197
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Ajánló

Én hasábburgonyával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azon gondolkodtam, milyen bundában lehetne elkészíteni a csirkemellet, hogy ne legyen túl szokványos... Mivel pillanatok alatt elfogyott, szerintem nagyon jó recept lett! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?