r
Nosalty Logó

Kertész rakottas gombamártással

Salamon Csilla
Kertész rakottas gombamártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alaphoz:

Gombamártáshoz:

787
Kalória
39.3g
Fehérje
70.8g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
401.2g
Víz
186.3g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Alaphoz:

Gombamártáshoz:

Összesen 787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Alaphoz:

Gombamártáshoz:

Összesen 3146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Alaphoz:

Gombamártáshoz:

Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    401.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1895 micro
  • β-karotin
    4809 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    283.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1604.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2289 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    894 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    7580 micro
  • β-karotin
    19235 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6049 micro
Összesen 3146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Alaphoz:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk.
  2. A zacskós rizst sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és olajjal kikent lábosba szedjük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, 2 dl víz hozzáadásával pároljuk.
  4. Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, illetve a többi zöldséget, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, petrezselyemmel meghintjük, és készre főzzük.
  5. A leszűrt rizst összekeverjük a felvert tojásokkal.
  6. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tojásos rizst, és elosztjuk rajta a ragut.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Gombamártáshoz:

  1. Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és puhára pároljuk.
  2. Amikor kész, főzőtejszínnel besűrűsítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gombamártás nélkül is, de vele még finomabb.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...