Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól

Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól
Képviselőfánk Sylvia Gasztro Angyaltól
115 perc / előkészület: 60 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós tészta, lágy vaníliakrém, friss tejszínhab! Ugye milyen jól hangzik?! Nem nagy ördöngösség, érdemes otthon is elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

A tészta

A vaníliás krém

A tejszínes réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az égetett tészta készítése: a vizet a vajjal, cukorral és a sóval felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet is, és jól elkeverjük. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg sűrű nem lesz, és elválik az edény falától. Körülbelül 5-8 perc, közben vigyázzunk, hogy le ne égjen!
  3. Ezután áttesszük egy tálba, és langyosra hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. (Minden egyes tojást géppel kevertem a tésztához.) Szép sima, lágy, egynemű tésztát kapunk.
  4. Csillagcsőrös habzsákba töltjük (vagy kanalazzuk), és sütőpapírral bélelt gáztepsibe kisebb alma méretű halmokat nyomunk egymástól körülbelül 3 centiméter távolságban. A halmok mérete attól függ, hogy kisebb vagy nagyobb fánkokat szeretnénk készíteni. Egy nagyobb tepsibe kétujjnyi forró vizet öntünk, és a sütő aljába helyezzük, mert a fánkok növekedéséhez - felfújódásához gőzre van szükség.
  5. Majd a fánkokat 2 lépésben sütjük, először előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig, majd 160 fokon körülbelül 35 percig. Ezzel a módszerrel a fánkok szép nagyok lesznek, és nem fognak összeesni, amikor kivesszük a sütőből. Viszont sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki! A sütési idő nem törvényszerű! A színéről is láthatjuk, hogy mikor jó, nem kell túlsütni, csak szép zsemleszínűre. A fánkok tetejét még melegen levágjuk egy recés késsel, hogy a gőz azonnal távozhasson a belsejéből.

A vaníliás krém

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet: a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tojások sárgájával, a 10 dkg cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A többi tejet is hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen összekeverjük a keményre vert tojásfehérjékkel, majd langyosra hűtjük.

A tejszínes réteg

  1. Ezután a tejszínt a porcukorral elkezdjük verni, közben hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük.
  2. A vaníliakrémet és a tejszínt is csillagcsőrös habzsákba töltjük. Először a vaníliakrémet elosztjuk a fánkokban, majd a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot. Végül a levágott tetőt ráhelyezzük, és hűtőbe tesszük pár órára.
  3. Porcukorral megszórva tálaljuk. Ebből az adagból én 20 darab közepes méretű fánkot készítettem.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 783
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos égetett tészta, habos képviselőfánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Twins2015
Twins2015 Sun, 2017-04-16 16:15

Hát nem tudom... a recept szerint készítettem, annyira nem gondolom magam kezdőnek, de a tészta olyan híg lett, hogy elfolyt a tepsiben. Nem tudom mi lehet a gond. De most találhatok ki más sütit holnapra.

814
finomliszt 20 dkg
vaj 20 dkg
tojás 5 db
cukor 1 teáskanál
1 csipet
víz 2 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 5 dl
cukor 10 dkg
tojás 4 db
porcukor 5 dkg
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 3 csapott ek