Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk házilag

Képviselőfánk házilag
Képviselőfánk házilag
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képviselőfánk sokak nagy kedvence, ezért is szeretnék kedveskedni ezzel a recepttel. Akik szeretnék a receptet és az elkészítést még részletesebben követni, ajánlom az ehhez kapcsolódó receptvideómat, amihez a YouTube-on "Gábor a Házi Pék"-et kell keresni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

ajánlat

Ajánlom étkezések után desszertként, de igazából bármikor kellemes a fogyasztása.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, a margarint, a cukrot és a sót tűzhelyen melegítjük, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzáadjuk a lisztet, és gyors keverés mellett pár percig összedolgozzuk a tésztát.
  2. Egy hideg tálba átmerjük, és 10 percig hűlni hagyjuk.
  3. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadagoljuk a felvert tojást addig, amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása.
  4. Sütőlemezre halmozunk 12 db-ot, de persze lehet kisebb méretben is készíteni.
  5. Sütés: 12 db készítése esetén 200 C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben sütjük 30-35 percig, majd 160 C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítjuk még 15 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén.
  6. A habtejszínből a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk. A pudingport a tejjel, tojássárgával és a cukorral összefőzzük, majd a kész pudingot teljesen kihűtjük, és a tejszínhabból annyit hozzákeverünk, hogy könnyed, krémes legyen az állaga, de a tartását ne veszítse el. Én kb. a hab 1/4-ét kevertem hozzá.
  7. Kihűlés után a képviselőfánkok tetejét úgy a 2/3-uknál levágjuk, majd az aljukat habzsák vagy akár egy kanál segítségével megtöltjük először a vaníliakrémmel, majd a tejszínhabbal, majd a tetejüket visszahelyezzük a tejszínhabra. Úgy érdemes megtölteni őket, hogy a két tészta között szabadon látszódjon a krém és a hab átmenete. Ha megvolnánk, tetszés szerint lehet őket díszíteni, én porcukrot használtam.
  8. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 1 390
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a Házi Pék

Mióta szakács: 2020.06.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

égetett tészta vaníliakrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

827
finomliszt 150 g
margarin 150 g
víz 150 ml
4 g
cukor 6 g
tojás 4 db
habtejszín 600 ml
habfixáló 2 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 800 ml
tojássárgája 2 db
cukor 8 ek