r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Besamel konyhájából

NS
Képviselőfánk Besamel konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

500
Kalória
14.7g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
80.9g
Víz
283.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3042.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 2995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a vízzel felolvasztjuk, aztán beletesszük a lisztet, elkeverjük csomómentesre, kissé pirítjuk (innen az égetett elnevezés), majd levesszük a tűzről, és egyesével(!) belekeverjük a tojásokat (mindig csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor az előző már teljesen elkeveredett). Elég nehezen fog összeállni, de ne adjuk fel!
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmokba kanalazzuk (vagy habzsákkal nyomjuk) a tésztát, egymástól 2 ujjnyi távolságra, kb. 15-20 kis halmot kapunk így. Majd előmelegített sütőben a középső rácson megsütjük őket (nem légkeverésen), akkor jó, ha az alja már barnás színt kapott.
  3. Ha megsült, a tepsin hagyjuk kihűlni őket, de ha még melegen levágjuk a tetejüket, ropogós marad a tészta (mi nem szoktuk, de ki, hogy szereti).
  4. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tejet feltesszük melegedni, és addig a többi hozzávalót egy hőálló tálba tesszük. Ha a tej forró, de még nem forr, 1-2 merőkanálnyival csomómentesre keverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot, majd a többi tejhez adjuk, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, alaposan elkeverjük benne, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Ezután már csak a kihűlt fánkok megtöltése van hátra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagymamám receptje, mi is évek óta ezt a receptet készítjük.

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Sokmagvas házi granola

Most megmutatjuk, hogyan készítsetek szuper házi granolát, hiszen több előnye is van a szupermarketben kapható változatokkal szemben: ha otthon készítjük, sokkal egészségesebb, nem lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...