r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Besamel konyhájából

NS
Képviselőfánk Besamel konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

500
Kalória
14.7g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
80.9g
Víz
283.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3042.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 2995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a vízzel felolvasztjuk, aztán beletesszük a lisztet, elkeverjük csomómentesre, kissé pirítjuk (innen az égetett elnevezés), majd levesszük a tűzről, és egyesével(!) belekeverjük a tojásokat (mindig csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor az előző már teljesen elkeveredett). Elég nehezen fog összeállni, de ne adjuk fel!
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmokba kanalazzuk (vagy habzsákkal nyomjuk) a tésztát, egymástól 2 ujjnyi távolságra, kb. 15-20 kis halmot kapunk így. Majd előmelegített sütőben a középső rácson megsütjük őket (nem légkeverésen), akkor jó, ha az alja már barnás színt kapott.
  3. Ha megsült, a tepsin hagyjuk kihűlni őket, de ha még melegen levágjuk a tetejüket, ropogós marad a tészta (mi nem szoktuk, de ki, hogy szereti).
  4. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tejet feltesszük melegedni, és addig a többi hozzávalót egy hőálló tálba tesszük. Ha a tej forró, de még nem forr, 1-2 merőkanálnyival csomómentesre keverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot, majd a többi tejhez adjuk, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, alaposan elkeverjük benne, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Ezután már csak a kihűlt fánkok megtöltése van hátra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagymamám receptje, mi is évek óta ezt a receptet készítjük.

Nosalty stories

További receptek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Diós csigák

Minden magyar gyerekkori kedvence, a kakaós csiga után szabadon, íme egy szintén népszerű összetevőből álló péksütemény: a diós csiga. A ropogós leveles tészta szaftos, mazsolás ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek