r
Nosalty Logó

Kenyérlángos -Töki pompos 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Feenuee
Kenyérlángos -Töki pompos 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    4422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket összekeverjük, az élesztőt a kevéske cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk.
  2. A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk az olajat, és a langyos vizet fokozatosan adagolva sima tésztává gyúrjuk. (Nem biztos, hogy az összes vízre szükség lesz, ez a liszt minőségétől is függ.)
  3. A tésztát tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
  4. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a feltétet. A húsos szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk.
  5. A szalonna visszamaradt zsírjábana felszeletelt lilahagymát és gombát szintén megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel.
  7. Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk, és még egyszer kelesztjük (kb. 25 perc).
  8. Ha a tészta szép hólyagosra kelt, olajos kézzel tepsibe simítjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a pirult szalonnát és gombát, majd forró sütőbe tesszük, és kb 25 perc alatt készre sütjük. (Ha meg akarunk győződni arról, hogy megsült-e, egy alkalmas eszközzel óvatosan emeljük meg a tészta sarkát, és kukkantsunk alá, mivel a teteje a tejföl miatt csalóka lehet.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 47858
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 26.

Ajánló

Sütőben is majdnem olyan finom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Hétvégén a Szüleimnél voltunk, és Marcsianyukámmal koprodukcióban, kemencében készítettük. Ráadásul a tetejére kerülő galambgombát is magunk szedtük. Annyira belaktunk, hogy utána muszáj volt egy kicsit szundikálni. (A képen a 12 fős kemencés változat látható...)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek