Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt, barackos pitetorta

Kelt, barackos pitetorta
Kelt, barackos pitetorta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható ez a tortácska, akár másfajta gyümölcsökkel is elkészítve.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy tálba mérjük a tészta hozzávalóit, és fakanállal sima tésztává dagasztjuk.
  3. Egy kör alakú sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd a kimagozott barackszeletekkel kirakosgatjuk a forma alját. (Ha a gyümölcsöket kissé savanykásnak ítéljük, szórhatunk rá egy kevés cukrot ) Erre simítjuk egy kanál segítségével a tésztát, majd 25-30 percig, meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.
  4. 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megfordítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 15 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 991
elküldve: 2
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.28.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fordított baracktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

302
finomliszt 325 g
instant élesztő 1 tasak
finomítatlan nádcukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 50 g
tej 250 ml
tojás 1 db
őszibarack 3 közepes db
sárgabarack 4 közepes db