Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás köret

Kelkáposztás köret
Kelkáposztás köret
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Értékes zöldség a kelkáposzta, hiszen több jótékony hatása is van. Kálcium tartalma miatt kiváló csonterősítő. Remekül hat a szív- és keringési rendszerre. Magas vitamin-, ásványi anyag és rosttartalommal rendelkezik. Beszámoltak még rákos megbetegedések elleni hatásairól is.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sültekhez kiváló köret.
Főzeléket is készíthetünk belőle. Miután már 3/4 órája fő, habarást készítünk olajból és teljes kiőrlésű lisztből. Utána 10 perc alatt összefő.
A leves is finom belőle, olyankor öntsük fel több vízzel. Készíthetjük tejszínesen, hússal is, frankfurti levesként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a kelkáposztát, a krumplit pedig felkockázzuk.
  2. Egy nagyobb edénybe beletesszük őket, felöntjük kevés vízzel (a káposzta vizet fog ereszteni!), és hozzáadjuk a fokhagymát, illetve a fűszereket.
  3. Miután felforrt, puhára pároljuk fedő alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelkáposztás burgonya, fűszeres kelkáposzta krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

116
kelkáposzta 1 kis fej
burgonya 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd