Nosalty Logó

Kelkáposzta-főzelék Gabimami konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Kelkáposzta-főzelék Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2330 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    266 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 463 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3869.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1330.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    565 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4808 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 2330 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyra szeleteljük, és megmossuk, majd leszűrjük róla a vizet. A fazékba tesszük, és ráöntjük a vizet, ehhez adjuk a borsot, köményt, babérlevelet, és a kockára vágott krumplit.
  2. A megtisztított, apróra vágott hagymákat 1 ek olajon üvegesre pároljuk, a füstölt bőrkét is hozzáadjuk csak az íz végett, és ezt is a káposztához adjuk.
  3. Majd közepes gázlángon készre főzzük, és így tesszük hozzá a bőrétől megtisztított, félbevágott virsliket.
  4. Míg fő a kelkáposztánk, közben elkészítjük a sűrű rántást a megadott alapanyagokkal, és ráöntjük a készre főtt káposztára folytonos keverés mellett, sűrűre forraljuk össze.
  5. Melegen főételként tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6376
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Bárkinek tudom ajánlani, ahol szeretik a káposztaféléket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Első készítésnél kissé furcsállták, hogy főzelékként készült és kukoricaliszt is van benne. Olyan sűrű, mikor kész van, hogy a fakanál megáll benne!:) De ízlett és amikor kérik, szívesen elkészítem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.