Kelesztés nélküli sajtos pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
83g tej47 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
8g vaj60 kcal
A tetejére
-
67g trappista sajt235 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
1222
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
500g tej280 kcal
-
17g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tetejére
-
400g trappista sajt1408 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
7322
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
44.6g finomliszt162 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
22.3g tej12 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
7.6g napraforgó olaj67 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
A tetejére
-
17.8g trappista sajt63 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
Összesen
325
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2644.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 1482 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
1222
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.1 g
Zsír
-
Összesen 348.7 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15865.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 3373 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 2796 mg
-
Nátrium 8890 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 797.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 380.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1679 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 749 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 1665 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
7322
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
0.5 l tej
-
1.5 ek só
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 dl napraforgó olaj
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos 1 kávéskanál cukros tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, néhány percet várunk, felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a többi langyos tejet, lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!
- A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal, és reszelt sajtot szórunk rá.
- Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogikat.
- Tetejét megkenjük tojással , és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben (első adagot) 20 percig sütjük. A sütő aljába tegyünk be egy meleg vízzel teli edénykét, a keletkező gőz jót fog tenni a sülő pogiknak.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 363
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 61040
- Feltöltés dátuma: 2012. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az idén sikerült részt vennem a Floriol Gasztropárbajban, Fűszeres Eszter csapatában küzdöttem a "Fügék" ellen. Ez a pogácsa volt, amit a főzőesten megsütöttem. Maga a pogácsa pedig a kelesztés nélküli sajtos kiflim receptjét átdolgozva készült. A középsőmnek ünnepeltük a névnapját, és pogácsát kért, de már kevés volt az időm egy kelesztős dologra, így jött az ötlet az átalakításra, hát ez lett belőle! A Floriol főzőest beszámolóját a blogomon elolvashatjátok.