r
Nosalty Logó

Kelbimbós köret

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Kelbimbós köret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 336 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 675 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3590 micro
Összesen 336 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2082 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7181 micro
Összesen 675 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbók végeit levágjuk, felső leveleit leszedjük, és a szárba késsel X-et vágunk, megmossuk.
  2. Egy lábasban felteszünk vizet forrni, ha forr, sózzuk, hozzáadjuk a kelbimbókat, és fedő alatt 10 percig főzzük
  3. Közben egy kis serpenyőt olaj nélkül felhevítünk, megpirítjuk benne a pinoli fenyőmagokat, gyakran rázogatva, nehogy leégjenek, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A hagymát megpucoljuk, mossuk, majd felezzük, és vékony cikkekre vágjuk.
  5. Egy közepes serpenyőbe belekanalazzuk az olajat, hevítjük, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
  6. Ezalatt a kelbimbó is megfőtt, leszűrjük, és a hagymához adjuk, megszórjuk a majorannával, 5 percig együtt pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a citromlevet, borsozzuk.
  8. A legvégén belekeverjük a pinoli fenyőmagokat, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18462
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

Sült húsok mellé vagy csak úgy egymagában, ekkor dupla adagot készítsünk.

Receptkategóriák

Egy szakács magazinban akadtam erre a finom receptre, nagyon szeretjük a kelbimbót, így muszály volt elkészítenem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.