Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbós köret

Kelbimbós köret
Kelbimbós köret
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szakács magazinban akadtam erre a finom receptre, nagyon szeretjük a kelbimbót, így muszály volt elkészítenem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sült húsok mellé vagy csak úgy egymagában, ekkor dupla adagot készítsünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbók végeit levágjuk, felső leveleit leszedjük, és a szárba késsel X-et vágunk, megmossuk.
  2. Egy lábasban felteszünk vizet forrni, ha forr, sózzuk, hozzáadjuk a kelbimbókat, és fedő alatt 10 percig főzzük
  3. Közben egy kis serpenyőt olaj nélkül felhevítünk, megpirítjuk benne a pinoli fenyőmagokat, gyakran rázogatva, nehogy leégjenek, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A hagymát megpucoljuk, mossuk, majd felezzük, és vékony cikkekre vágjuk.
  5. Egy közepes serpenyőbe belekanalazzuk az olajat, hevítjük, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
  6. Ezalatt a kelbimbó is megfőtt, leszűrjük, és a hagymához adjuk, megszórjuk a majorannával, 5 percig együtt pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a citromlevet, borsozzuk.
  8. A legvégén belekeverjük a pinoli fenyőmagokat, és tálalhatjuk.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 544
elküldve: 3
receptkönyvben: 193
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelbimbó fenyőmaggal, kelbimós egytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Mon, 2014-02-10 17:40

Fenyőmag helyett szezámmaggal sáfárkodtam.Rizskörettel és csirkecombbal tálaltam.Számomra hús nélkül is nagyon finom,de mivel két kamasz gyerekem is ül az asztalnál ebédkor,miattuk elfogy a husi is.Biztos vagyok benne,hogy először,de nem utoljára került az asztalomra kelbimbó a fenti recept alapján!

Gigi0111
Gigi0111 Tue, 2011-04-12 08:36

A hozzávalókban majoranna, az elkészítésben kakukkfű szerepel. Melyik kell bele?

cafika
Cafika / cafika Tue, 2011-04-12 11:14

kedves Gigi0111,
köszi az észrevételt, majoranna kell bele, javítom is rögtön.
nem voltam elég figyelmes :(
de legközelebb kakukkfüvel is kipróbálom, azzal se lehet rossz :)
üdv. Évi

336
kelbimbó 500 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
fenyőmag 50 g
majoranna 1 kk
napraforgó olaj 3.5 teáskanál
citromlé 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint