Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kekszes krémes 2.

Kekszes krémes 2.
Kekszes krémes 2.
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősömtől kaptam ezt a nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb és finomabb receptet. Veri a cukrászdai krémes ízét. Nagyon finom:)!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én jénaiba készítettem el. Ez az adag két 30x23- as jénaiba pont belefér. 30 szelet lesz belőle. A kekszek sorrendjét  ha elfelejted, akkor csak megemeled a tálat, és látod az alján:). A szeletelés természetesen a kekszek mentén történik. Óvatosan nyúljunk alá, és szépen ki lehet venni a szeleteket. Nem kell előre felszeletelni, csak annyit vágjunk fel, amit elfogyasztunk. A mennyiséget meg lehet felezni, ha soknak találjátok a családra számítva. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. 1 l vizet felteszünk egy közepes lábasban melegedni. A pudingport csomómentesre keverjük a 3 dl hideg vízzel. Amikor a  víz elkezd forrni, beletesszük a 25 dkg cukrot, és ha elolvadt, hozzáöntjük a pudingporos vizet, és sűrű krémmé főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és a még meleg pudingba keverjük a tojásfehérje habot, és robotgéppel 10-15 percig habosra keverjük.
  4. Egy nagy tepsi aljára sorakoztatjuk a keksz felét szorosan egymás mellé, majd ráöntjük a meleg krémet, és szépen elsimítjuk a tetejét. Hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor már kihűlt, a tejszínhabot keményre felverjük. A díszítésnek félreteszünk belőle egy keveset, és a többit  rásimítjuk a tetejére egyenletesen.
  6. Befedjük a keksszel. Arra figyeljünk, hogy ugyanolyan sorba rakjuk, mint az alján. Nyomózsákba tesszük a megmaradt habot, és tetszés szerinti díszítést teszünk minden keksz tetejére.
  7. Hűtőben pihentetjük fél napig, amíg megpuhul a keksz. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét krokanttal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 39 606
elküldve: 8
receptkönyvben: 523
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes-pudingos krémes vajas keksszel, vajas kekszes krémes

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-09-28 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.09.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Wed, 2011-07-27 20:37

Kedves Edit!
A Habmester nem habtejszín! Ugyanolyan cukrászati habalapanyag, mint a Hulala. Mind a kettő növényi zsiradékot tartalmaz, köze sincs a tejszínhez. DE! Ha tartós habot szeretnél, akkor nagyon jól működik. A habfixálóval felvert tejszín nem tartja meg az állagát olyan sokáig, előbb utóbb összeesik. Így bármennyire is kerüljük a mesterséges dolgokat, mi a friss fogyasztáshoz a valódi habtejszínt, krémekbe a habalapot használjuk.

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-28 11:06

Kedves Erzsébet! Igen igazad van. Először tejszínhabbal csináltam , de nem lett szép magas . A hab fixalót pedig nem szeretem. Ezért próbáltam ki a Habmestert és ez bevált. :)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-07-11 16:33

Kedves Moniso ! Nagyon szívesen! Örülök , hogy ízlett! Üdv Edit

moniso
moniso Mon, 2011-07-11 16:18

Köszi ezt a finom receptet ,elkészítettem isteni lett.

Zsanitusz
Zsanitusz Tue, 2011-05-10 09:17

Kedves Edit!

A tejszinbe egyaltalan nem is kell cukor csak felverem es kesz?

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-05-10 09:40

Kedves Zsanitusz ! Igen ! Nem kell bele semmi. Én Oké Habmestert használtam hozzá ! Profiban és Tesco -ban lehet kapni !Üdv Edit

anyucika38
anyucika38 Sun, 2011-05-01 07:53

Isteni lett! Nagyon egyszerű elkészíteni, és kiadós! Gratulálok!

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-05-01 08:04

Kedves Anyucika38 ! Köszönöm a Gratulációt. Tényleg nagyon egyszerű, és nagyszerű:))))))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-04-27 16:26

Kedves Dudás Lászlóné ! Sokkal finomabb mint a cukrászdai krémes:)) Próbáld ki nyugodtan:)) Üdv Edit

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Tue, 2011-04-26 10:42

Az ég áldjon meg téged, komolyan mondom! Végre valaki nem hulalázik, hanem tejszínt használ! Hál' istennek, még vannak értelmes emberek :)

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-04-26 14:07

Kedves Candyqueen ! Köszönöm az égi áldást :))Ami azt illeti az eredeti recept Hullalával van megadva , de én még sosem használtam azt. Próbáld ki ezt a receptet mert nagyon finom:) Biztos azok is értelmes emberek akik Hullalát használnak , csak más az ízlésük . :))))))))))))) Üdv Edit

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-04-26 07:10

Kedves Edit!
Tiéd lett 2011. április 25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

1187
cukor 25 dkg
vaníliás pudingpor 4 tasak
vaníliás cukor 3 csomag
keksz 200 g
habtejszín 6 dl
tojásfehérje 3 db
víz 13 dl
krokant 2 ek
cukor 6 ek