Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos süti

Csíkos süti
Csíkos süti
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól kaptam ezt a receptet réges-rég. Két gyerkőc mellett nem vagyok egy időmilliomos, ezért jól jönnek a hasonló, villámgyorsan elkészíthető finomságok. Ennél már csak az gyorsabb, ahogy elfogy. :-) Mind szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én Finn Carré kekszet használtam, a Lidl-ben kapható, abból 1 csomag is elegendő. A kerek Albert kekszből elkészítve látványosabb, de ízre így is tökéletes.
Még valami: egyszer úgy készítettem, hogy 3 dl tejből főztem a pudingot, s kihűlés után kb. 10 deka, szobahőmérsékletű vajjal kevertem ki. Azért volt ez jó, mert így nagyon masszív lett a krém, így akár fél centi vastag rétegeket kenhettem a kekszekre - a Férjem nem kis örömére, aki a krémes édességeket szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a csomagoláson lévő leírás alapján elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy 5 dl helyett csak 4 dl tejet használunk.
  2. Mikor elkészült, hideg vízfürdőben langyosra hűtjük.
  3. Fogunk egy kést, s mintha vajjal kennénk a kenyeret, úgy kenünk meg a langyosra hűlt pudinggal egy darab kekszet. (Ne sajnáljuk az anyagot, lehet jó vastagon kenni!)
  4. Ugyanígy megkenünk egy következő darab kekszet, s az üres oldalával lefelé az előző krémes tetejére helyezzük.
  5. Ezt így folytatjuk, amíg el nem fogy az alapanyag, vagy nem kezd el vészesen dőlni a torony.
  6. Ekkor ráfektetjük a kis építményünket egy nagyobb darab folpack-ra, azzal (a tákolmányunkat jól összeszorítva, ezáltal kiigazítva) becsomagoljuk, s mehet a hűtőszekrénybe, legalább két órára (de éjszakára is lehet hagyni).
  7. Pihentetés után kicsomagoljuk, s ferdén felszeleteljük (ettől lesz csíkos). Rögtön tálalhatjuk. Ennyi, kész, elronthatatlan és végtelenül egyszerű.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 653
elküldve: 2
receptkönyvben: 232
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-kekszes süti, kekszes-pudingos süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niki371
Niki. / niki371 Sun, 2011-08-07 11:53

Szia!

Nagyon szeretjük mi is ezt a sütit, ha ferdén szeleteled mutatósabb!

andoc
andoc Mon, 2011-01-10 12:24

Ilyet én is csináltam már sokszor, nagyon jópofa süti, és tényleg nagyon egyszerű és finom (én a TV Paprikán a Gasztropuccsban láttam:)
De szerintem kell neki egy éjszaka, hogy jól megszívja magát a keksz és finom puha legyen.
;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-01 16:00

Még jobban néz ki ha ferdén vágod el, hosszabb lesz benne a keksz, bár a végéből kimarad egy kicsi, de mindig van aki szívesen felszámolja a "rosszul sikerült" szeletet:D

557
keksz 40 dkg
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
tej 4 dl