Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kekszes habos sárgabarackos krémes

Kekszes habos sárgabarackos krémes
Kekszes habos sárgabarackos krémes
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öt éve egy kollégám hozta ezt a süteményt kóstolóba, a felesége akkor sütötte meg először egy új recept alapján. Nagyon Ízlett, de van egy rossz (vagy esetleg jó) tulajdonságom, hogy ha valami nem igazán tetszik egy receptben, akkor azt saját ízlésemre formálom. Na ezzel is így történt. A tetején háztartási keksz volt, ez nekem túl vastag, ezért használom inkább a vékonyabb, vaníliás kekszet. A krémbe sem volt az eredeti szerint baracklekvár, de nekem anélkül túlzottan zselés, a baracklekvártól még egy kicsit pikánsabb lesz az íze, és jobban harmonizál az édes habbal. Azóta így készítem, a család egyik kedvence.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a 4 evőkanál kristálycukorral. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék 2 evőkanál cukorral.
  2. A  kemény habba óvatosan beleforgatjuk a felvert tojássárgákat, és lassan hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a habot. Fontos a liszt szitálása, mert így lazább szerkezetű piskótát kapunk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. Közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik.
  4. Amíg sül a piskótánk, addig a pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük a baracklével. Folytonos kevergetés mellett forrásig (amíg besűrűsödik) főzzük, majd belekeverjük a baracklekvárt.
  5. Amíg hűl a krémünk, addig felverjük a habot.
  6. A kihűlt piskótára rákenjük a langyos barackos krémet, és ez után következik a hab, amit szép egyenletesen elosztunk a tetején.
  7. A  vaníliás kekszet (óvatosan egy ecset segítsével) megkenjük a baracklikőrrel, és szépen sorban egymás mellé helyezzük őket kb 1 mm távolságot hagyva, hogy a szeletelésnél könnyebben tudjuk bánni vele.
  8. Majd legvégül a csokoládét felolvasztjuk gőz fölött a vajjal, és szintén egy ecset segítségével a kekszek tetejét megkenjük.
  9. Néhány órára hideg helyre tesszük, legjobb, ha egy egész éjszakára, hogy legyen ideje megpuhulni a keksznek, és összeérjenek az ízek.
  10. Tálaláskor a kekszek nagysága szerint vágjuk fel a süteményt óvatosan, meleg vízbe mártott késsel. Ebből a keksz mérete alapján eléggé nagy szeletek lesznek, ezért ha vendégeket várunkk, akkor még ezeket megfelezzük, nagyon óvatosan, forró vízbe mártott késsel, így szebben tálalható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 211
elküldve: 7
receptkönyvben: 208
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

vzsike

Mióta szakács: 2012.02.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos krémes, kekszes krémes, habos süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varadizsike
vzsike / varadizsike Mon, 2012-03-12 11:32

Kedves felhasználók! Nem tudom, hogy ki szólt hozzá a receptemhez, az értesítést megkaptam, de a hozzászólás nem látható. Ez csak azért probléma, mert ha kérdés van, akkor nem tudok válaszolni.
Privát: varadizsike@gmail.com. Szép napot mindenkinek!

724
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
gyümölcslé 1 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
cukor 8 ek
sárgabaracklekvár 4 ek
növényi habtejszín 5 dl
keksz 10 dkg
likőr 3 ek
csokoládé 15 dkg
vaj 10 dkg