r
Nosalty Logó

Puha gesztenyés keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Puha gesztenyés keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 903 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3610 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 398 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 903 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1742 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 3610 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 398 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és a tojást.
  2. Több részletben belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, 1-2 evőkanálnyi tejföllel lazítjuk, és kb. 2 maréknyi csokoládé-lapocskát keverünk bele.
  3. Hengert sodrunk belőle, és fóliában fél órára betesszük a hűtőbe.
  4. A gesztenyemasszát egy kézimixerrel lazítjuk, és annyi tejszínt/tejfölt adunk hozzá, hogy krémes legyen.
  5. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  6. A tésztából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk, és 5-6 cm-re egymástól a tepsibe rakjuk (a maradék tésztát felhasználásig a hűtőbe tesszük). A hengerből ujjnyi széles szeleteket vágunk, és golyóvá gömbölyítjük.
  7. A golyókat kicsit ellapítjuk, és nedves ujjal mélyedést nyomunk. (Nem kell lapítani, mert egy kicsit terül.)
  8. A mélyedéseket púposan megpakoljuk a gesztenyekrémmel, és kb. 25 perc alatt megsütjük a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8716
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Ajánló

Annyira tetszett és ízlett, hogy elteszem karácsonyi aprósütinek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek a költözködési csomogolás közben megáll a keze, mert egy jónak tűnő recept kerül a látókörébe. Nos, ezt egy valamikori Kisalföld újságban találtam, és hazajövetel után alig vártam az alkalmat, hogy kipróbáljam. Tapasztalom szerint nem kell zárt dobozba tenni, úgy is puha marad. (Szerintem a gesztenyekrém nem szeretné a bezártságot.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek