Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keksz Paskó atya konyhájából

Keksz Paskó atya konyhájából
Keksz Paskó atya konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelebiai plébánia zarándokcsoportot indított Rómába! Egy hét sok-sok élmény, látnivaló és találkozás Ferenc pápával. Én sajnos nem tudtam a csoporttal menni, de útravalónak készítek egy nagyon nagy doboz finom kekszet, olasz finomságot. Sokáig eláll, egy fémdobozban akár hetekig megmarad. Cappucino, kávé kísérőnek tökéletes, de ebben az esetben zarándokoknak ad egy kezdő élményt, míg Rómába érnek. A recepthez az ötletet a Cantuccini olasz finomság adta, én egy kicsit másként készítettem. Az adag egy 55 személyes buszra készült, ezért ha készítik, mindet felezzenek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Otthon, ha idejük van, készítsék el, eláll sokáig!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A sütőport és lisztet elkeverjük, majd hozzáadjuk a habosított, vajas tojásokhoz.
  3. Ezután lassan hozzákeverjük a többi alapanyagokat is, no meg a tábla csokit apró morzsára törve, azt is keverjük a masszába.
  4. A végén kiskanállal formázzuk a sütiket a tepsibe, vigyázva, hogy ne legyen túl sűrűn egymás mellett, mert a sütik a meleg hatására szélesednek.
  5. Légkeveréses sütőben 180 C-on 10 percig sütjük.
  6. Amikor a süti talpa szép aranybarna lesz, kész. Elejében a teteje még puhának tűnik, de rácsokra szedve kihűl, és finom roppanós kéreg keletkezik rajta. Ezután dobozokba tesszük, és kávé mellé kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 226
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Paskó atya konyhája

Mióta szakács: 2014.10.02.
14 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cantuccini, édes keksz, olasz keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

London711
London711 Sat, 2016-03-12 20:17

Nagyon finom! Az én sütőmben minden kekszet meg kell fordítani félúton, különben nem egyenletesen sül meg. Viszont azt láttam, hogy egybefolyva szétterült a tészta a tepsiben. Szerencsére két réteg sütőpapír volt alatta, így az egyiknél fogva villámgyorsan megfordítottam, rá a másikra, így sütöttem tovább. A végén felvágtam négyzetekre. Nagy sikere volt. Köszönöm szépen a receptet!

izsu
izsu Tue, 2015-05-12 15:24

Nagyon finom...........sajnálom, hogy előbb nem készítettem el. (egy csipet fahéjjal megbolondítottam a nyers tésztát). Nem tudom milyen lesz pár nap után, nálunk ugyanis másnapra elfogyott.

672
vaj 25 dkg
cukor 2 bögre
tojás 4 db
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
vanília kivonat 2 kávéskanál
fehér csokoládé 20 dkg
kandírozott ananász 10 dkg
kandírozott meggy 10 dkg
dió 10 dkg
citromhéj 2 citromból nyert