Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás-sajtos kockák

Pisztáciás-sajtos kockák
Pisztáciás-sajtos kockák
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pogácsa mindig nagyon kelendő nálunk. Most gondoltam, szakítok a hagyományos korong formával, és legyen kocka, valamint a sajt mellett a durvára vágott pisztácia benne is egy kis újítás.

Finom, puha, a sajtos teteje kicsit ropogós. A nap bármely szakaszában jó szívvel ajánlom.:-)

20 kocka lett ebből az adagból.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához:

  • 55 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 púpos tk cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 2 kk só

Hajtogatáshoz:

  • 15 dkg margarin
  • 6 dkg sózott, pörkölt pisztácia
  • 15 dkg trappista sajt

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját, a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sajtot lereszeljük. A kenéshez a margarint habosra kavarjuk.
  5. A pisztácia kemény héját leszedjük, majd a magot késsel durvára vagdaljuk.
  6. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen, vékony téglalap alakúra elnyújtjuk.
  7. Egy kanál domború oldalával egyenletesen megkenjük a margarinnal, megszórjuk a pisztáciával, majd a reszelt sajttal.
  8. A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
  9. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
  10. Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
  11. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, éles késsel felkockázzuk.
  12. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ott még hagyjuk kb. 30 percet kelni.
  13. A kockák tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  14. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

kocka pogácsa, pisztáciás pogácsa, trappista sajtos pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!